- Kategori
- e-Ticaret
E-ticaret sitelerinde kurumsallık için 11 tavsiye

Günümüzde Türkiye’de yaklaşık olarak 7000 civarında E-Ticaret sitesi olduğunu biliyoruz.
Bu e-ticaret sitelerinin yaklaşık %51 ‘i İstanbul üzerinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kadar çok E-Ticaret sitesi varken hala çoğunun kurumsal kimliklerini kazanmadıklarını ve kurumsal olarak faaliyet göstermediklerini görüyoruz. Bu da müşteri güvensizliği ve düşük satış olarak firmalara yansıyor!
Peki e-ticaret siteleri nasıl bir kurumsal kimlik kazanmaları gerekir işte bunun cevabını maddeler halinde vermeye çalışacağız:
1-Mutlaka ama mutlaka e-ticaret siteniz (sanal mağazanız ) güvenilir olmalı , SSL sertifikası kurulmuş olmalı ve e-ticaret altyapı hizmeti sunan partneriniz Neticaret gibi güvenilir bir firma olmalıdır.
2-E-Ticaret siteniz yaptığınız işe uygun olarak tasarlanmalıdır, yani sitenize özel tasarım yaptırmalısınız. Sabit şablonlardan çok özel tasarım siteye giren ziyaretçiler için artıdır ve sitenin albenisini güçlendirir.
3-Siteniz de mutlaka ama mutlaka iletişim bilgileriniz olmalıdır. ( Açık adres ,telefon , mail)
4-Sitenizde mutlaka kurumsal e-mail adresi göstermelisiniz.hotmail ,gmail veya yahoo uzantılı e-mail adresleri kesinlikle vermeyiniz. Domain adınız uzantılı kurumsal e-mail adresleri açın ve bunu verin.
Örneğin : info@eticaretsiteadiniz. gibi
5-Sitenize mutlaka canlı destek sistemi kurun veya kurdurun. Malumunuz insanlar alışveriş yaparken sıcak temas kurmayı sevmektedir ve istemektedir.
6-Siteniz de ürünl resimleri çöznürlüklerinin net ve güzel olmasına , ürünlerin tam açıklayıcı bilgilerinin bulunmasına, stokta olup olmadığı bilgisinin verilmesine dikkat ediniz.
7-Sitenizde birkaç çeşit ödeme sistemi mutlaka bulundurun. ( Örneğin havale,kredi kartına taksit ,bkm ekspres , mobil ödeme ,kapıda ödeme vs)
8-Çalıştığınız kargo şirketleri kurumsal ve güvenli olmalıdır.
9-Ürün temin ve ürün teslim süresilerini minimize edin ve sürekli iyileştirin.
10-E-Ticaret sitenizin facebook,twitter,blog ve sosyal medya platformlarında sayfaları mutlaka bulunsun.
11-Belirli periyotlarda e-ticaret siteniz için yaptığınız işin sektörüne uygun etkinliklere katılın , PR çalışması yapın ve sponsorluk faaliyetlerinde bulunun.
Kaynak : Neticaret