Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '13

 
Kategori
e-Ticaret
 

E - dikkat!

E - dikkat!
 

Yapılan bir çok uyarıya rağmen hala çeşitli olumsuz haberler okuyorsak; korsan, yasal olmayan bir çok internet sitesi açılmaya devam ediyor ve müşteri buluyor demektir.

İnternetten alışveriş yapılması sonucu sıkıntı yaşayan insanlar var. Sonrasında ise ‘’………….’’bu boşluğu taşıracak kadar çok, olumsuz yazı. Az para ödüyorum, kargo ücreti yok diyerek gözü kapalı alışveriş yapılıyor. Biz yetişkinler bu hataya daha az düşsekde, ailesinin kartını kullanarak alışveriş yapan bireyler çoğunlukta. Sadece ürün arıyorlar, beraberinde getirdiği sorunlarla ise maalesef ebeveynler uğraşmakta. Doğru sitede doğru alışveriş yapılırsa; evet bir sorun yok. Sorun o meşhur ‘’1 tıkla’’ kapınızda cümlesinin her yerde geçmesi ve bu cazibeye gözü kapalı tutulmak.

Bu yazım her yaştan herkesin azalacağını umduğum sorunlar ile karşılaşmaması için yazılmış bir yazı olacak. Klişelere girmeye hiç niyetim yok. Ben alışverişin başladığı andan sonucuna kadar dikkat etmeniz gerekenleri naçizane belirtmek isterim.

- İlk olarak;ortak kullanılan bilgisayarlardan,ortak alanlarda sağlanan internet erişimde iseniz alışveriş yapmayın.Kendi güvenli internetinizi tercih edin.

- Almak istediğiniz ya da aradığınız ürünü araştırın.Hakkında yeterli bilgiye ulaşın.

- Ürüne karar verdiniz ve bilginiz de var. Hangi sitelerde satıldığını bakarken, araştırdığınız bilgi ile sitedeki ürünü karşılaştırın.

- Alışveriş sitenizi seçtiniz; sitenin güvenlik sertifikasının olup olmadığını kontrol edin. Genellikle sayfanın en altında, sol ya da sağ tarafta kapalı bir kilit resmi olmalıdır.

- Faturasız satış yapan siteleri kullanmayın. Fatura, iletişim adreslerini ve ticari ünvanını kontrol edin.

- Alışverişe başladınız,kesinlikle anne kızlık soyadı yada kredi kartı şifresi bilginizi paylaşmayın. Bu bilgiler gerekli değildir. 1 haftalığına hatta 1 günlüğüne açılmış olan sitelerin tuzağına düşmüş olursunuz.

- Gizlilik sözleşmesi olmasına dikkat edin.

- Alışveriş gerçekleşti ve ürün geldi, teslimatı yapan kişiyi yollamadan ürünü açın kontrol edin. Boş kutu olabilir ya da yanlış ürün gelmiş olabilir. Bu durumda tutanak tutturmanız gereklidir.

- Fiyatı ucuz diye bazı şeyleri görmezden gelmeyin. Giderse gitsin de demeyin. Unutmayın! Bilgileriniz başka yerlerde de kullanılıyor olabilir.

- Güven içinde yaptığınız alışverişlerinizi, güle güle kullanmanızı dilerim.

  Sevgiyle Nilay

 
Toplam blog
: 5
: 4266
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

Kitapları ve bilgisayar teknolojilerini seviyorum. Kitaplar, çocuklar, sosyal medya, el sanatları..