Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ebedi sevgililik ütopyası -3-

Ebedi sevgililik ütopyası -3-
 

Devam edelim kaldığımız yerden...

11. Fedakar olun: Hemen pes etmeyin. Aşk, her dönem canlı kalamaz ama arada bir yoklar. Sevgidir gerçek olan. Ona sahip çıkın. Yoklukların, sürtüşmelerin, dışarıdaki insanların onu bölmesine izin vermeyin.

12. Yalnız bırakın: Herkes zaman zaman yalnız kalmak ister. Siz de öyle, sevgiliniz de... Aynı çatı altındasınız diye her an bir arada olmak zorunda değilsiniz. Kendisiyle başbaşa bırakın zaman zaman.

13. İşbirliğinden kaçmayın: Akşamları işten geldiğinizde yatmadan önce birbiriniz için 2-3 saatlik bir zaman oluyor. Onu da biriniz mutfakta diğeriniz bilgisayar yada televizyon başında harcamayın. Ev arkadaşı mantığıyla yaklaşın bu olaya. Ev arkadaşlıkları nasıldır? Bir kişi yemek hazırlarken diğeri sofrayı kurar veya biri bulaşıkları yıkarken diğeri durular. Bunu alışkanlık haline getirin. Paylaşımınız artacaktır. Görev olarak algılamadan eğlenceli bir şekilde...

14. Eğlenin: Birlikte oyunlar oynayın, çok güzel bilgisayar oyunları var, jenga, scrabble, vb. oyunlar var. Haftada 1-2 gününüzü film günü yapın. Mesela hafta sonu tüm işler bittikten sonra... Gezin. Masraf çıkmasın diyenlerdenseniz, hazırlayın evinizde tostunuzu, alın içeceklerinizi sahile yada parka gidin el ele...

15. Kıskanmayın: Seven kıskanır derler, külliyen yalan, güvenmeyen kıskanır. Tabi karşı cinsten birinin sevgilinize olan davranışlarını beğenmezseniz uyarırsınız, gereken yapılır, o başka. Ama giyimine, kuşamına, görüştüğü insanlara karışmak engel olmak tamamen güvensizliğin belirtisidir. Çünkü o insan sizden önce de bu toplumda var olmuştur, yaşamıştır. Bundan sonra da öyle olacaktır. Siz ister misiniz, sizin kişisel tercihiniz olan eteğinize, pantolonunuza, gömleğinize karışılsın. Biraz empati lütfen.

Bu yazıyı okuyanlar belki de içlerinden “davulun sesi uzaktan hoş gelir” diyorlardır. Uygulanması zor olabilir belki ama sonunda sağlıklı iletişimi olan, huzurlu bir yuva ve mutlu çocuklar kazanılacak.

Burda sayılanlar ve daha fazlası sadece bir kişiden beklenmemeli .Her şey karşılıklı. Bir ev düzeni kolay kurulmuyor. Maddi manevi bir çok fedakarlıklar yapılıyor. Pire için yorgan yakmayın. Birbirinizin sevgilisi, hayat arkadaşısınız.

Hemen pes etmemeniz dileğiyle...

 
Toplam blog
: 9
: 1431
Kayıt tarihi
: 13.09.06
 
 

Edebiyat mezunuyum ama hayat beni özel sektöre sürükledi. Bu mutsuzluktan yazarak kurtulabiliyorum a..