Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '08

 
Kategori
İnançlar
 

Ebessan ( iş hayatinin yolunda gitmesi )

Yeni yil telasi bitti. Cocuklarin okulda ucuncu donemi basladi. Ozel okullara giris sinavlarina iki uc hafta hafta kaldi. Gelecek hafta devlet universitelerinin genel giris sinavi var. Ogrenciler haril haril calisiyorlar. Kurslarin ders saati uzadi ve ek saatler ve dolayisiyla velinin odeyecegi para da atmakta. Veliler ne yapsin... Devlet memuru olanlar , sirkette calisanlar su ya da bu sekilde gecimlerini sagliyorlar . Kendi ozel isini yapanlar ne yapsinlar ...Eskiden beri caresi bulunmus galiba . Sinturizmde Is Tanrisi var . Insanlar Sinturizm tapinagina gidip kendilerine sans getirsin diye belli suslemelerini alirlar ve dua ederler yeni yilla birlikte is hayatinin yolunda gitmesi icin.

Ekledigim resimde gorulen aslinda dokulen yapraklari toplamak icin kullanilan bir gerecin kucugu . Uzerinde semboller var . Mutlulugu toplamak icin kullanilmak uzere hazirlanmis . Sag tarafta gorulen yazi evin tehlikelerden arinmasi dilegiyle yazili , bir diger kagitta ise is hayatinin yolunda gitmesi dilegi yazili. Ortada gorulen sari renkli oval sekil ise eskiden kullanilan altin parayi simgeliyor .

Her yil esimin babasinin sirketi icin aliriz . Yenisini alirken eskisini tapinagin bahcesinde hazirlanan yere birakiriz . Orada yakilir . Bizim inanclarimiza uygun gelmese de mutluluk getirsin diye ben de ev icin alirim .

Bu suslemeler Ebessan diye isimlendirilen bir iki gun icinde tapinakta suslemeleri satmak icin secilen FUKUMUSUME (Mutluluk getiren kiz ) denilen kizlar tarafindan satilir . Orada bir de cekilis vardir . Sansli iseniz bir bisikletiniz olur . Degilseniz bazan bir naylon kova ya da bir kutu kagit mendil cikar cekilisten .

Yarin Sinturizm tapinagina gidip bir yenisini almak gerek . Son gun evin guvenligi ve islerin yolunda gitmesi ve mutlulugu toplayacagimiz yeni gereci almak icin .

Hepinizin islerinin yolunda gitmesi ve mutlulugunuzun daim olmasi dilegiyle ...
 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..