- Kategori
- Kültür - Sanat
Ebru sanatında Engelliler fark yaratıyor

KADİR EKİCİ
Bingöl Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen Ebru kursunda hünerlerini sergileyen engelliler, el becerileri ile göz kamaştırıyor. Eserleri, ilerleyen zamanlarda sergilemeyi düşündüklerini belirten Eğitmen Kadir Ekici “Onların mutluluğu bizi de mutlu ediyor” dedi.
BİNGÖL ( CANFEDA DURSUN)
Bingöl’de Yenimahalle Semt Sokağı’nda bulunan Ebru kursunda engelli öğrenciler yaptıkları el sanatları ile sanatseverlerden büyük beğeni topluyor. Haftada bir gün gerçekleştirilen Ebru kursunda eğitmenler tarafından Ebru sanatı yapmayı öğrenen engelli kursiyerler hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de sanatsal çalışmalara imza atıyor.
Amacının Bingöl’e Ebru sanatını tanıtmak ve sevdirmek olduğunu vurgulayan Eğitmen Kadir Ekici “ Kültürel ve sanatsal etkinliklerin az olduğu Bingöl’de halkı Ebru sanatına alıştırmak ve bu sanatı halk arasında yaygınlaştırmak amacıyla burada güzel bir çalışma başlattık. Diğer öğrenci arkadaşlarımızla yürüttüğümüz çalışmalara engelli vatandaşlarımızı da katmak istedik. Kurs kapsamında, engelli öğrencilerimizin Ebru sanatı ile sosyalleşmesini sağlamanın yanında hoşça vakit geçirmelerini de amaçlıyoruz. Bu çalışmalar hem bizleri hem de engelli arkadaşlarımızı oldukça mutlu ediyor. Beraberce bir şeyler üretebilmenin keyfini de yaşıyoruz''dedi.