Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '18

 
Kategori
Müzik
 

Ece Seçkin, Edis & Emina, Pınar Soykan ve Demet Sağıroğlu..

Ece Seçkin, Edis & Emina, Pınar Soykan ve Demet Sağıroğlu..
 

Ece Seçkin – Dibine Dibine
Bu kızın gerçekten çok farklı olduğunu daha önce yazdığım yazılarım da vurgulamıştım.. 
“Bu Ne Yaa” dan bugünlere Ozan Doğulu gibi bir müzisyenle yolları kesişmesi onun için iyi bir altın bilezik.. 
 
DGL etiketiyle servis ettiği yepyeni teklisi “Dibine Dibine” ile karşımızda! 
Ayşen & Kemal Şimşekyay ve Doğulu iş birliği yine devam etmekte.. Bu sefer çok farklı bir konseptle çıktı.. Hayali olduğu Güney Afrika Cumhuriyeti’ne giderek bir kabileyle klip çekti.. Etnik düzenlemesi ve Seçkin’in bilindik vokaliyle bizi şaşırtmıyor.. 
 
Hatta bu ara Danla Bilic’le arabada çektiği video ile birden dillere pelesenk olmaya başladı..
Aslında iyi bir taktik şaşırmamak lazım.. 
Ece’nin bizi diskoya değil cehenneme götüresi var belli ki :)
 
 
Edis & Emina – Güzelliğine
Bu yılın bence en ilginç ve sürprizli çalışmalarından biri oldu Edis ve Emina.. 
Nihat Odabaşı’nın paylaştığı storylerle takip etmiştim.. Hem merak hem de bir heyecan uyandırmadı değil.. Bu ikili ne yapabilir, nasıl olur kafalar deli sorular..
Şarkı gecenin on ikisinde beklenmedik anda yayınlandı.. DMC etiketiyle servis edilen çalışması “Güzelliğine”
 
Sözleri Edis’e, müziği ve düzenlemesi Makedon bir müzisyen Darko Dimitrov’a ait.. 
Özellikle beni en çok vuran sound’u oldu kulağa zengin ve doyurucu geliyor..  
Bu kadar güncel “pop house” içeren bir şarkı asla beklemiyordum beni çok şaşırttı ve sevindirdi.. Bu iş tamamdır deyip geçerim..
 
 
Pınar Soykan – Yıkılmam 
Mankenlikten şarkıcılığa bir sürü isim geçti ama bunlardan en başarılı sıyrılan kuşkusuz Demet Akalın oldu.. 2011 yılında “Poker” ve 2014 yıllarında “Buğulu Gözler” isimli iki albüm yayınlamış fakat bir röportajında “çıraklık dönemi olduğu ve hatalı projeler çıkarttığını” söyleyerek beklenen ilgiyi bulamamış.. Artık daha doğru adımlar atarak önceki teklisi “Mesela” ile ilk artılarının meyvesini iyi toplamış görünüyordu.. Şimdilerde ise geçtiğimiz günlerde Soykan Production etiketiyle yayınladığı yeni teklisi “Yıkılmam” ile karşımızda!
Sözü ve müziği Kerem Güneş’e, düzenlemesi Toylan Kaya’ya ait.. Hem sound’u hem de dillere dolanacak nakaratı ile iyi bir konuma geleceğini düşünüyorum..  
 
 
Demet Sağıroğlu - Açık Çay
"Kınalı Bebek", "Arnavut Kaldırımı", "Papatya Falları" gibi bir çok hite sahip doksanlı yılların en başarılı kadın vokallerindendir Demet Sağıroğlu.. 2012 yılında yayınladığı "Hiç Özlemedin Mi?" albümüyle adeta müziğe uzun bir küskünlük dönemi yaşadı.. 
 
Beş yıl aranın ardından geçtiğimiz aylarda Ossi Müzik etiketiyle yayınladığı "Açık Çay" isimli teklisiyle yaza adeta sürpriz yapmıştı.. Sözleri Demet Sağıroğlu ve Sadettin Dayıoğlu'na, müziği Sadettin Dayıoğlu, düzenlemesi Feryin Kaya ve Burak Irmak imzaları taşıyor.. Şarkı oldukça dinamik, akılca kalıcı sözleri ve slogan içeren "Açık Çay söylese şair bari" ve "Buluşsak Sokaklar Gibi" dizeleriyle unutulmaz şair Cemal Süreyya'nın "Dört Mevsim" isimli şiirine atıfta bulunarak şık bir iş çıkmış ortaya.. 
Bu güzel sesinden bizi mahrum etmemesi ümidiyle.. 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..