Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '18

 
Kategori
Müzik
 

Kalbe Hitap Eden Adam Leonard Cohen

Kalbe Hitap Eden Adam Leonard Cohen
 

 
Asıl adı Leonard Norman Cohen. Adından sıkça söz ettirmiş, efsanevi, çok yönlü büyük bir sanatçıydı ve bize eserlerini bırakarak 82 yaşında veda etti.
 
Onu önce yazılarıyla sonra müziğiyle tanıdık. Şiirleriyle romanlarıyla besteleriyle en çok da sesiyle yer etti hayatımızda. Ruhumuza işledi her müziği. Şarkıları kulaklardan çok kalbe hitap etti. Bu kadar sevilmesinin nedenlerinden biri de bu oldu.
 
Genç yaşta babasını kaybettikten sonra edebiyata yöneldi ve yine erken yaşlarda gitar çalmaya başlayıp müzik grubunu kurdu.
 
Hakkında çok konuşuldu, çok anlamlar yüklenildi. Anlamayanlar tarafından eleştirildi ancak o başarıya doymadı. Bizlere bir yolla ulaşıp, kendini anlatmaya da..
Hepimizin hayatında bir şekilde yer etti. Şair, yazar, besteci ya da filozof olarak. Gördük, okuduk dinledik, doyamadık.
 
Şarkılarının karamsar olduğunu söyleyenlere hitaben  bir röportajında “kendimi kötümser biri olarak görmüyorum. Bence kötümser insan yağmur yağmasını bekler, oysa ben iliğime kadar ıslanmış hissediyorum” diyerek en doğru cevabı vermiştir.
 
Beautiful Losers (Görkemli Kaybedenler) en bilinen romanlarındandır. Hallejullah  şarkısı ise en çok dinlenen. Şarkıları hep müzikal tadındadır ve ruhu dinlendirici etkisi vardır.
 
Dünyanın her yerinde dinlenen Hallejullah şarkısı ve diğer ruhumuzun derinliklerine inen şarkılarından bazılarını da sizlerle paylaşmak ve birlikte anmak istedik.
 
 
Leonard Cohen – Hallelujah
 
Leonard Cohen – In My Secret Life
 
Leonard Cohen -A Thousand Kisses Deep
 
Leonard Cohen -Dance Me to the End of Love
 
 
Ve ölümünden daha karamsar bir duygu yaşatmamıştı bize.. 
 
Toplam blog
: 29
: 135
Kayıt tarihi
: 25.07.17
 
 

Yaşam Koçluğu, NLP Uzmanlığı ile birlikte editörlük yapmaktayım. Blog sayfamda yazmaya başladıkta..