Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Economist kürt açılımı için ne diyor

Economist kürt açılımı için ne diyor
 

Dünya ”Kürt Açılımı” hakkında ne ahkam kesiyor ve nasıl değerlendiriyor? Perde arkasını nasıl anlatıyor? Meğerse bizler uyurken mışıl mışıl neler olmuş son bir yıldır? Bunları bilmek ister misiniz? Lütfen İngilizce bilenler doğrudan aşağıda verdiğimiz ECONOMIST linkini tıklayarak hikayeyi birinci elden okuyunuz.

İngilizce bilmeyenlere de özetle şöyle nakledelim bu uluslar arası derginin yazdıklarını;

"The move comes after a year of secret talks between Turkey, America, the Iraqi Kurds who control the mountainous territory in which the fighters have been based, and probably the PKK itself..."

Tercüme aynen şöyle;

(“Move” ile Kürt açılımını vs kastediyor..) Açılım Türkiye, Amerika, Irak Kürtleri – ki savaşçıların konuşlandığı dağlık bölge bu grubun kontrolundadır - ve muhtemelen PKK nın kendisi arasında bir yıldır devam eden gizli konuşmalardan sonra geldi..

Dergide aşağıdakileri de okuyabiliyoruz..

“Eskiden Irak Kürtlerinin, teröristlere bu bölgede müsamaha gösterdiğini ki böylece Türkiye’yi güç durumda bırakarak pazarlıklarda ellerini güçlendirmek istediklerini, fakat son zamanlarda Amerika’nın (ki abileri olur malum) bölgeden çekileceğini bildirmesi üzerine takkeyi önlerine koyup tekrar düşününce bu sefer terör örgütüne baskı yaparak Türkiye’ile anlaşma yoluna gitme yolunda baskı yaptıklarını vs vs”

ECONOMIST DERGİSİNDE İLGİLİ LİNK

Görüldüğü gibi dergi bir sürü ahkam kesiyor koskoca Türkiye Cumhuriyeti hakkında..

Vah ki ne vah.. Benim koca Türkiye’m dişlerini nasıl da sökmek istiyorlar..? Ama, bu gecenin bir de gündüzü mutlaka vardır .. Hem de DEMOKRATİK ŞEKİLDE ..

Yurtdışı emparyalist güçler söz konusu olduğunda ise.. Sakın ola ki hiç bir kimse bu ülkeyi Irak sanmasın.. En başta da, söz konusu ülkeyi paramparça eden emperyalist güç..

BİR DÜŞÜNEN YURTSEVER

http://www.turkiyeinternette.com/haber/7021-makale-economist-kurt-acilimi-icin-ne-diyor.html

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..