Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '14

 
Kategori
Siyaset
 

Edep Yahu!

Edep Yahu!
 

 
BBC Türkçe'de bir haber yaptı Rengin Arslan. İki madenci eşinin açıklamalarıydı haberin konusu. İki madenci eşi; AKP'nin, işten atma korkusu salarak oy topladığını söylediler. 
 
Bu haberin arkasından; Yeni Şafak ve Star gibi yandaş medya; bu kadınların madenci eşi değil, “Gezici” olduklarını iddia etti. Bir de uydurma fotoğraf yayımladılar. Bu uydurma fotoğraftaki “Gezici” kadınların, başlarını örterek madenci eşi rolü yaptıklarını iddia ettiler.
 
BBC Türkçe Editörü Murat Nişancıoğlu, bunun üzerine, yandaş medyanın kullandığı fotoğraftaki kadınların, röportaj veren kadınlar olmadığını söyledi ve haberlerinin arkasında olduğunu açıkladı. 
 
Arkasından:
 
Eğitim Sen yetkilisi; bir açıklama yaptı ve yandaş medyayı yalanladı. Kullanılan fotoğrafların kendi üyelerine ait olduğunu; madenci eşleriyle ilgilerinin olmadığını açıkladı. Eğitim-Sen üyesi kadınların –yalan haberle kendilerini hedef gösterdiği gerekçesiyle- yandaş medya hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. 
 
Böylece:
 
“BBC Türkçe”nin haberinin doğru olduğu; asıl yalanı yandaş medyanın yaptığı anlaşıldı. 
 
Recep Tayyip Erdoğan; bu olaylar hiç yaşanmamış, yandaş medyanın yalanı ortaya çıkmamış gibi meydanlardan halka şöyle sesleniyor:
 
“İşte en son, uluslararası medya kuruluşunun muhabiri olan Türk gazetecinin, iki kadını figüran olarak kullandığını, yalan haber yaparak bütün dünyaya servis ettiğini gördük. Aslında bu kadınlar başı açık. Üstü şişhane altı kaval. Sırıtıyor. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Nedir bu hal? Bununla güya bizim insanımızı farklı gösterecek. Böyle bir gayretin içine giriyorlar. Ama devran değişti. O bu tür bir dezenformasyon suretiyle aleyhte kampanya yapacağını zannederken suç üstü yakalandı.”
 
Ne demeli bilmem ki! İnsanların gözüne baka baka nasıl yalan söyler bir insan? Üstelik Başbakanlık koltuğunda oturan bir insan… 
 
Erdoğan’ın yaptığına, “halkı kandırmak” denir. Sadece kandırmak değil, üstüne üstlük, aptal yerine koymak… 
 
Sadece bu kadar mı? Söylediği sadece yalan mı? Sadece halkı kandırmak mı? Sadece, halkı aptal yerine koymak mı?
 
Değil elbette. Hem yalan hem halkı kandırmak hem halkı aptal yerine koymak hem de iftira… 
 
Edep yahu!
 
“Allahtan korkmuyorsan kuldan utan bari.” derler adama. 
 
Haydar Bibinoğlu
 
Toplam blog
: 71
: 774
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Emekli Öğretmenim. Anadolu Üniversitesi, AÖF, Eğitim Önlisans Programı mezunuyum. İlgi Alanım: Si..