Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '08

 
Kategori
Blog
 

Editör'lerimizi tanıyalım...

Editör'lerimizi tanıyalım...
 

Bir önceki “blog” konulu yayınımda “bizi kimler okuyor?” demiştim. Bu kez, bir diğer pencereyi aralamak istiyorum. Yazdıklarımızın ve/veya okuduklarımızın namusu(?) kimden sorulur. Yani, “Bizi kimler denetliyor?”

Burada hemen söylemeliyim ki, her blogun namusu sadece ve sadece yazarından sorulur.

Değerli Dostlarım, tecrübe birikimi uzun yıllara dayanan “Milliyet Camiası” (rahmetli babamın da gazetesi) bundan birkaç yıl önce medya iletişim sektöründe bir ilke daha imza atarak “Milliyet Blog” hizmetini internet dünyamızda hizmete soktu.

Bildiğiniz üzere bu güzide medya organımız, hazırladığımız her blogu yayına girmenin öncesinde sorumlu yayıncılık anlayışı ve ilkeleri doğrultusunda maddi manevi külfetlerinden kaçınmaksızın moderasyon prensiplerinin etkinliğinde ayrıntılı olarak denetime de tabi tutmaktadır.

Diğer taraftan bir aylık kullanımım sürecinde henüz katılamamış olsam da yayınlarınızdan büyük bir memnuniyetle görmekteyim ki, çeşitli sosyal etkinlik ve organizasyonlar sayesinden bir “MB Camiası” da başarıyla olgunlaştırılmış durumda.

Beklenti ve önerilerimi sizlerle paylaşmadan önce dikkat çekmek istediğim bir diğer tespitim de, portalın herhangi bir köşesinde bilgilendirme notuna ulaşamadığım halde yorumlar arasında gezinirken tesadüfen öğrendiğim “güvenilir üye” statüsü. Hemen belirtmek isterim ki, bunun yetkililerce belirlenmiş işlevsel bir statü olduğundan henüz emin değilim. Ancak sorgulamalarım sonucu yazar dostlarımdan aldığım bilgi doğrultusunda, yayınların ve yorumların denetim aşaması öncesinde derhal yayına alınmasına karşılık gelen prestijli bir durum olduğunu söyleyebilirim.

Bir de şunu söyleyebilirim, böyle bir statü işlevsel olarak varsa “Ben henüz güvenilir üye değilim.”

Bu arada yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için vurgulama ihtiyacı hissettim. Anladığım o ki, (varsa) bu statüye sahip üyelerin yayınları da mutlaka denetleniyor. Sadece, yayın işlemi denetim sonrasına bırakılmıyor…

Şimdi, böyle bir ortamda yazar olarak yer almanın keyif ve onuru içinde editör kimliğinden beklentilerimi fikirsel olarak sizlerle paylaşmak isterim. Yayın öncesi defalarca özdenetimimden geçirdiğim bloglarımı denetleyecek şahsiyetlerin,

• Öncelikle, mutlaka en az lisans düzeyinde eğitim süzgeçinden geçmiş olmalarını beklerim.
• Teknolojik gelişmelere duyarlı ve çağın gerektirdiği donanımı haiz olmalarını beklerim.
• İnsan ilişkileri anlamında hayata karşı deneyim edinebilmiş olgunlukta olmalarını beklerim.
• Ellerindeki geçici ergin şehvetine boyun eğmeyecek kadar adil ve ilkeli olmalarını beklerim.

Türk yayıncılık arenasında ilkeli duruşu ile her zaman önderliğini hissettirmiş olan Milliyet Camiası ve yetkin karar organlarının, beklentilerimi fazlasıyla karşılayacak çözümler içinde oldukları mutlak inancıyla, son olarak şöyle bir öneride bulunmak isterim. Portalın bir köşesi editörlerimizin kişisel ve demografik bilgileri ile tanıtımına ayrılabilir. Örneğin, ana sayfadaki “Editör’den Öneriler” alanı…

Bizler, MB yazarları sahnedeyiz. Alkışlarımız eşliğinde Editör’lerimizi de sahnede görmek istiyoruz.

Sevgiyle,

Bizi kimler okuyor? : http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=117848

 
Toplam blog
: 36
: 1267
Kayıt tarihi
: 25.05.08
 
 

İstanbul'da doğdu. Teknik Lise Elektronik Bölümünde okurken rakamlara olan ilgisini de keşfetti. ..