Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Edremit Körfezi

Edremit Körfezi
 

Bir önceki sıcak haziran günündeki yazımda Edremit Körfezinden bahsetmiştim. Körfezi çevreleyen şirin ilçelerin bakımsızlığından bahsetmiştim. İşte o yazıya devam etmek istedim.

Yazdığım günden 3-4 gün sonra Küçükkuyu'ya geçtik. Küçükkuyu, Altınoluk'tan sonraki ilçe ve Balıkesir'in bittiği Çanakkale'nin başladığı yer. Zengin oksijen kaynağının son durağı. Evet sıcak yaz günlerinde kaçamak yapılacak en güzel yerlerden biri.

Gezilecek epey yer var. Hasanboğuldu, Güre, Pınarbaşı, Assos vb. Akçay'a yakın bir bölge Kızılkeçili de çınaraltı çay bahçesinin güzelliği görmeye değer. Küçükkuyu daki Zeus Altarının yanındaki eski Rum köyü ayrı bir güzellik. Resmini eklediğim Kadırga koyu bölgenin en güzel deniz kıyısı. Bu sene körfeze akan dereler zayıftı ama suyun serinliği yerindeydi. Sıcaktan bunalmış bedenimizi suya bıraktığımızda cız sesleri geliyor, diriliyoruz deyim yerindeyse.

Bölgenin zeytinyağlı yemeklerini söylemeye gerek yok, hepsi nefis. Levrek, çupra ve sardalya yediğimiz balık çeşitleriydi. Gözlemenin bile zeytinyağıyla yapıldığı hatırlatmak yanlış olmaz. Kıyılarında ahtapotların gezindiği Edremit körfezi geleceğin popüler turizm merkezlerinden biri olacak.

Öncelikle yapı kooperatiflerine son verilmeli, alt yapı ve sosyal tesisler iyileştirilmeli. Gelecekte Antalya bölgesi sıcaktan kavrulurken, bu bölge iyi turist çekecek.

Tabi akıllı politikalarla...

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..