Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

08 Ocak '13

 
Kategori
Haber
 

Ege Bozcaada açıklarında 6.2 şiddetinde deprem sonrası 5.şiddetinde deprem...

Ege Bozcaada açıklarında  6.2 şiddetinde deprem sonrası 5.şiddetinde deprem...
 

Bozca ada açıklarında çarşamba günü 17.41'de 5 şiddetinde meydana gelen depremin ardından saat 01.42 itibarıyla egede yaklaşık 50 adet artçı sarsıntı kaydedildi.Daha önce  Bozcada açıklarında 6.2 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti. Gerçekleşen deprem ve artçı sarsıntılar:

Kandilli Rasathanesi  merkez üssün Bozcaada olduğunu ve depremin yerin 9 km altında meydana geldiğini duyurmuştu.5. şiddetindeki deprem ise yerin 6.4 km altında medana geldi.

***

İzmir ve Çanakkale’de şiddetli bir biçimde hissedilen deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa’da da  vatandaşlar tarafından hissedildi.

Saat 16.10’da meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlar panik yaşayarak kara ve soğuğa aldırmadan kendini sokağa attı.

 Çanakkale Valisi Azim Tuna  ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın ajanslara düşen açıklamasına göre sarsıntı    yarım dakikadan fazla sürdü. Şu ana kadar valiliğe veya belediyeye ulaşan bir can kaybı ya da hasar yok.

Aşağıda Kandilli Rasathanesinin kaydettiği 6.2'lik eprem ve artçı sarsıntılarının kayıtlarını  gösteren Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin hızlı çözümlerini görüyorsunuz. Saat 17.27 itibarıyla 13 adet artçı sarsıntı tespit edilmiş.

 Fotoğraf yükleniyor

Son 24 saatte Türkiye'de 57 deprem kaydedildi.

 

Saat 18.43 itibariyle sadece egede 25 deprem kaydedildi.

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara