Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Ege'nin Süper Lig'de tek temsilcisi Akhisar Belediyespor

Ege'nin Süper Lig'de tek temsilcisi Akhisar Belediyespor
 

Haydi bastır "Akigolar!.."


Bir haftadır kamuoyunu, ülke ve uluslararası medyayı Fenerbahçe- Galatasaray arasında oynanan Süper Lig Şampiyonu’nu belirleyen maçın etkinlikleri Akhisar Belediyespor’un ‘olağanüstü başarısının’ arka planda, gölgede kalmasına neden olmuştur.

1959 Sezonunda başlayan18 takımlı Türkiye Milli Ligi’nde İzmir’in tam dört, 1960 Sezonunda beş kulübü mücadele etmiştir.

Bugün ise  2012-13 Sezonunda Ege ve İzmir’i Süper Lig’de temsil edecek tek kulüp Akhisar Belediyespor’u olağanüstü başarısından dolayı kutluyorum. Bir Egeli olarak Sizinle gurur duyuyorum, başarılarınızın ‘kalıcı’ olmasını diliyorum.

Bank Asya Birinci Lig’inde  2010-11 Sezonu küme düşmekten kurtulan Akhisar Belediyespor,  yerel yönetimi ve başarılı iş dünyasının ‘koordinasyon’ ve ‘işbirliği’ ile “Spor Toto Süper Lig’e” yükselme başarısını göstermiştir.

Bugüne değin yaşanmamış “olağanüstü başarı” 2007-2012  yılları arasında beş yıl gibi kısa sürede gerçekleşmiştir. Akhisar  ‘2007 yılında3. Lig’de başlayan zorlu maratonda  2012  yılında ‘Süper Lig’e çıkarak  zirveye ulaşmıştır.

Ege Bölgesi’nin gururu Akhisar Belediyespor,  Süper Lig’e veda eden Manisaspor’un Bank Asya 1. Lig’e  düştüğü 2011-12  Sezonunda,Süper Lig vizesini aldı ve ‘olağanüstü başarıya’ imza attı.

Ege Bölgesi’nde ‘verimli,’ ‘dinamik’ tarım ve sanayi ekonomisi ile Süper Lig’in  katkısının  yanı sıra ‘futbol turizmi’ de Akhisar’a ‘metropol kültürü’ kazandıracak, ilçenin ekonomisi deSüper Lig’e yükselecektir.    

Akhisar   halkının ‘kolektif azmi,’ ‘kaynakları rasyonel kullanma bilinci,’ ‘yüksek eğitim düzeyi’ ve yerel yönetim ve iş dünyası(endüstri) arasında ‘akılcı’ ‘koordinasyon’ ve ‘işbirliği’ ‘soğukkanlı taraftarın’ katkılarıyla Akhisar Belediyespor  Super Lig’in ‘ASANSÖR KULÜBÜ DEĞİL; KALICI  KULÜBÜ’ olacaktır!..

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..