Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

24 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Egemen Bağış'tan inciler!

Egemen Bağış'tan inciler!
 

Bir zamanlar Baş Müzekereci olmak için can atan ve olduktan sonrada Egemen Bağış'ın yüzünde güller açıyordu. AB'de işler pekyolunda gitmemeye başladı, Bağış'ta ortalarda görünmemeye, neyse ki referandum imdadına yetişti. Herhalde bir iki kelamda ben edeyim gündeme oturayım dedi ki ağzından inciler dökülmeye başladı.

Beşiktaş'ta yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliğiyle ilgili ''Bu paketin içeriğini okuduktan sonra bu pakete hayır diyenin ya aklından zoru vardır, ya da vatan sevgisiyle ilgili bir sıkıntısı vardır''.

Bu sözlere eski bakanlardan, Rıfat Serdaroğlu Melih Aşık'ın köşesinde şöyle sesleniyor; Hayır vereceğini açıklıyarak, Bağış'a diyorki: ''Benim aklımın zekatı yani kırkta biri sizde olsa, inanın siz bugün Başbakandınız, Bakan Bey..''

Ve ekliyor. ''Herkes haddini bilecek, üslubuna dikkat edecek. Hele önceki işi, Amerika'ya giden işadamlarına 'eskortluk' yapmak olan ve kırmızı pasaportlu eşi bir defada 80 çift ayakkabıyı gümrüksüz getiren biri iki defa dikkat edecek''.

Bu milleti bidon kafalı yerine koyan zihniyete bir örnektir Egemen Bağış'ın söyledikleri. AKP'nin dayatmacı antidemokratik yapısının bir tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. Bir Başbakanın ya rengini belli edeceksin ya da bertaraf olacaksın söylemleri ise gerçek demokrasilerde telaffuz dahi edilemiyecek skandal sözlerdir.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..