Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Eğitim emekçileri

Eğitim emekçileri
 

Taksici öğretmen, pazarcı öğretmen gibi ek iş yapan öğretmenleri duyardık zaman zaman fakat en acı ve çarpıcı öğretmen tipini Maalesef yeni öğrenmiş bulunuyoruz. Hani o devlet büyüklerinin, dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeye başladığımızı söyledikleri bir dönemde 'hamal öğretmen' yaratmayı başarabildik ya, .Helal olsun bize..

'Vah Türkiyem' demekten kendini alamıyor insan. Ailesini geçindirmek için ek iş olarak hamallık yapmayı göze alıp, kalp krizi geçirerek vefat eden öğretmenimizin mekanı cennet olsun. Belki ödül olarak bir okula adını verirler! Böylece anısını yaşatırlar bedavadan. Onu hayattan ve ailesinden koparan gerçek nedenleri düşünüp, çareler aramak yerine.

Oysa, bunca talan ve yolsuzluklar önlenip milli değerlerimiz korunsa memur ve işçiye hakettikleri gerçek değerler verilemez mi? Kazanımlarımız, dış ülkelere, et'ten Çin malı sarımsağa kadar temel ihtiyaç maddeleri almak üzere kaptırılırsa ki et ürünlerinde herhangi bir ucuzluk da olmadı, elbette Ali öğretmen hamallık, Ahmet öğretmen garsonluk yapmak zorunda kalır. Böye bir geçim mücadelesi içinde çabalayan bir öğretmen ne derece verimli bir öğreti ve parlak bir gelecek sunabilir öğrencilerine. Ulu önder Atatürk 'Öğretmenler yeni nesil sizin eserinizdir 'demiş öğretmenlerin üzerine düşen görevin önemini vurgulamıştı. Bu derece önemli bir yükün altına giren eğitim emekçilerinin hakettikleri yaşam standardına kavuşmaları ne pahasına olursa olsun sağlanmalıdır. Ama görünen odur ki, devletin idaresine talip olup halk tarafından bu göreve layık görülenler, özel uçaklar helikopterler ve koruma orduları arasından bu tabloları görmekte zorluk çekmektedirler. Hiç Bir şey yapamıyorlarsa, bari meslek kursları açşalar da öğretmenler daha ciddi bir eğitimle daha verimli işler yapabilsinler. Mesela müzik kursları olabilir, tavernalar kralı öğretmen mesala! Olur olur bal gibi olur şarkısı ile başlar programa, Ali Rıza Binboğa'nın şarkısı ile bitirir programı 'Öğretmen öğretir.. aaa, bee, cee.'

Merhum öğretmenimizin ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..