Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Egzersizle meme küçültme

 
Ergenlik çağından itibaren büyüyen, gelişen ve şekil alan memeler; özellikle kadınlarda çok fazla anlam ifade eder. Bilindiği gibi toplum tarafından memenin kadınlığın bir göstergesi olduğu ve kadın vücudunun vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu düşünülür. Her ne kadar güzellik standartları sürekli değişen ve kişiden kişiye değişmekte olan bir şey olsa da meme, çoğu kadın tarafından kritik önem taşır.
 
Kendini beğenmek, diğerleri tarafından beğenilmek isteyen her kadın toplum tarafından beğenilen vücut hatlarına uymaya çalışır. Bunun sonucunda her gün aynaya bakarken kendi vücudunu yorumlarken bulur. Kendi vücudu üzerine yorumlar yaparken vücudu hakkında düşünceler edinir ve bu doğrultuda kararlar verir.
 
Kimi memesinin küçüklüğünden şikâyet ederken kimi de büyüklüğünden şikâyet eder. Kadınlar, içinde bulundukları sürecin sonunda çoğunlukla psikolojik ruhsal bunalımlara kapılır. Buna ek olarak sorunlu olduğunu düşündükleri bölge kaynaklı fiziksel rahatsızlık içerisinde de bulunurlarsa artık sorunun çözülmesi için yollar aramaya başlarlar.
 
Estetik cerrahi günümüzün en hızlı gelişen alanlarından birisidir ve geçtiğimiz her gün daha güvenli, kesin çözüm odaklı yöntemler geliştirilir. Ancak çoğu kadın her ne olursa olsun ameliyat masasına yatmak istemez. Sorunu çözmeye yardımcı olabilecek ya da çözümü hızlandıracak yöntemler aramaya başlarlar. Bu konuyu, yaygın olarak bilinen meme küçültmeye yardımcı olabilecek egzersizler ve bitkisel yöntemler üzerinden ele almak istiyorum. 
 
Vücut sağlığı için önerdiğim düzenli egzersizlerin yanında aşağıdaki gibi egzersizler özellikle meme küçültme amacıyla da yapılabiliyor. Düzenli olarak yapılan bu egzersizlerle yaşlanma, yer çekimi, doğum, emzirme, sık kilo alıp verme ve yanlış sütyen kullanımı gibi nedenlerle sarkan ve şekli bozulan memelerin eski hallerini almaları hedefleniyor. 
 
Bu egzersizler:
 
  • Şınav
  • Merdiven çıkma
  • Hafif ağırlıklar kaldırma
  • Hafif tempolu koşu 
  • Yüzme
  • Pilates
 
Bu egzersizlerin omuz, sırt, göğüs kaslarının gelişimine olan katkılarıyla meme bölgesinde bir değişim hedefleniyor. Düzenli olarak yapıldığı takdirde, yapılan egzersizlerin meme şeklinde henüz bozulma gerçekleşmeden sarkma oranın azalmasında ve sarkma sürecinin yavaşlamasında etkisi olabiliyor. Ancak yapısı itibarıyla kas içermeyen, tamamen yağ ve süt bezlerinden oluşan hali hazırda sarkmış bir meme dokusu bu egzersizlerden bir sonuç alamıyor.
 
Yapılabilecek egzersizleri destekleyen diğer diyet ve bitkisel kaynaklı yöntemler de kadın hastalarımız tarafından sıkça tercih ediliyor. Meme bölgesi belirli ve düzenli hareketlerle ovularak gözle görülür sonuçlar elde edilmeye çalışılıyor. Çeşitli bitkisel karışımlar, dermatolojik testleri yapılmış kremler cilt yüzeyinde istenilen düzeyde düzelmeye yardımcı olabiliyor ancak yine de halihazırda sarkık durumda olan memeleri küçültmede tam sonuç veremiyor. 
 
Meme küçültme işlemi bu noktada kesin çözüm sunuyor. Akıllara gelen her türlü yöntem, meme küçültme ameliyatı kadar etkili olamıyor ve kesin olarak istenilen sonucu vermiyor. Ben hastalarıma meme dokusundaki sarkıklık ve simetrik bozulma daha fazla ilerlemeden meme küçültme işlemini düşünmelerini öneriyorum.
 
Meme küçültme ameliyatı ile şikayetleriniz doğrultusunda vücudunuza ve sağlığınıza en uygun olacak şekilde küçülmüş memelere sahip olmanız mümkün. Gelişen tıp sayesinde artık daha kolay yaptığımız meme küçültme ameliyatı sayesinde her zaman dilediğiniz boyutta ve formda memelere sahip olabilirsiniz. Bir şeyleri ertelemenin artık gereği yok. Artık yeter ben değişim istiyorum diyorsanız gelin görüşelim derim. 
 
 
 
Op. Dr. Defne Erkara
 
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
 
www.defneerkara.com
 
www.facebook.com/Dr.DefneErkara
 
www.instagram.com/opdrdefneerkara/
 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..