Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Dermabrazyon Nedir?

Dermabrazyon Nedir? Hangi Durumlarda Yapılır?

 

Derinin en üst tabakasının soyulması ve zımparalanması işlemine dermabrazyon diğer bir deyişle mekanik peeling adı verilir. Genellikle iyileşen iltihaplı kistik sivilcelerden kalan izlerin,  skarların, çukurların, lekelerin veya deriden kabarık ya da çökük yara izlerinin hafifletilip düzeltilmesi amacıyla dermabrazyon uygulanır. 

 

Dermabrazyon yönteminde özel elmas uçlar kullanılarak derinin en üst tabakası yavaş ve kontrollü bir şekilde soyulur. Derinin en üst tabakası epidermisin ve yüzeysel dermisin soyulmasıyla vücut bu alanlara çok hızlı bir şekilde yeni dokuyu getirir. Son derece gergin, pürüzsüz ve taze bir deri tabakası elde edilir. Özellikle sivilcelerin bıraktığı çukurlara uygulanan dermabrazyon sonucunda yüzeysel sivilce izleri geçerken derin izlerin daha belirsiz bir hale gelmesi sağlanır. Aynı zamanda gözenekler kapanır, lekeler düzelir, cildin daha canlı ve berrak bir görünüm alması sağlanır. Dermabrazyon tek seferde tamamlanan bir işlem olmakla birlikte gerekli görülmesi durumunda en az 6 aylık bekleme süresinden sonra işlem yinelenebilir.

 

Dermabrazyon Etkili Sonuçlar Alınmasını Sağlayan Bir Prosedürdür

 

Dermabrazyon dikiş izlerinin, deri kırışıklıklarının, dudaklardaki barkod çizgilerinin, dövme silmenin ve estetik görünümün bozulmasına neden olabilecek etkenlerin ortadan kaldırılmasını sağlayan etkili bir prosedürdür. Derinin üst tabakası tamamen, alt tabakası ise kısmen soyulduğu için dermabrazyon yönteminden maksimum verim elde edilmesi mümkündür. Alt tabakadaki deride kısmi soyulma elde edilmesi sonucunda cilt yenilenmekte ve kişinin sahip olduğu cilt yapısı doğal olarak değiştirilebilmektedir. 

 

Dermabrazyon yöntemi uygulama yapılacak olan bölgenin genişliğine ve özelliklerine bağlı olarak sedasyon, lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Dermabrazyon uygulamasından sonra uygulama bölgesine hafif bir pansuman yapıldıktan sonra bolca pomad sürülür ve cilt açık bırakılır ya da kapatılır. Ameliyattan sonra cilde temas etmek için 2 -3 gün geçmesi ve epitelizasyonun tamamlanması beklenmelidir. Uygulama bölgesinde şişlik, ağrı ve çeşitli kabuk oluşumları meydana gelebilir. Uygulamadan birkaç gün sonra banyo yapılmaya başlanabilir. Yaralar kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 5-14 gün içinde iyileşir. Yara erken iyileşme döneminde hafif pembemsi bir renge sahip olsa da bu renk zaman içerisinde daha soluk bir hale gelir. 3-6 ay arasında ise normal deri rengine kavuşulur. Dermabrazyon uygulaması için sonbahar ve kış ayları daha uygun olarak kabul edilir. Uygulamadan sonra güneş koruyucu kremlerin kullanılması da dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.

 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..