Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '08

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Ek zam uzlaşılarak verilmelidir.

Ek zam uzlaşılarak verilmelidir.
 

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Samsun Büro Memur Sen Şube Başkanı Fevzi GÜL Enflasyon hedeflerinin tutturulamaması ve Ağustos ayında memurlara verilmesi planlanan ek zam ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında “Memur Maaşlarına Ek Zam Uzlaşarak Yapılmalıdır” dedi.

“Enflasyon hedeflerinin tutturulamaması memurların maaşlarında yeni düzenlemeyi de beraberinde getirmiştir. Beklenen enflasyon oranı aşılmış olup, bunun için de Ağustos ayında memurlara yapılması planlanan ek zam uzlaşarak yapılmalıdır.”

15 Ağustos’ta uygulamaya girecek yeni ek ödeme zammına değinen Gül, bu kararın ücretler arasındaki farkı ortadan kaldıracağı konusunda endişe ettiklerini belirterek Bakanlar Kurulu’nun ek ödeme zammını belirlerken en düşük maaş alan grupları dikkate alarak tespit etmesini, hizmetliler başta olmak üzere az maaş alanlara daha çok tazminat verilmesini önerdi. Bunun için de Ağustos ayında yapılması planlanan ek zam’ ın sendikalar ile görüşülmesi sonucunda uzlaşılarak yapılması gerekmektedir dedi. GÜL, konuşmasında İçişleri, Adalet Bakanlığı, Meteoroloji ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda çalışan personellerin yoğun iş temposuna karşın aldıkları maaşların yetersiz olduğunu da dile getirdi.Türkiye’de ayrıcalıklı kurumlar, üst kurullar ve kitler oluşturulmuştur. Maalesef Türkiye’de aynı kariyere, aynı unvana sahip memurlar arasında çok farklı maaş alan memurların olduğu bir çalışma hayatına sahibiz. Aynı üniversiteyi bitirmiş, aynı kariyere sahip bir memur arkadaşımız kurumlar arasında 2-3 katına kadar maaş farklılıklarına tabi tutulmaktadır. Maaşı yüksek olan kurumlara, maaşı düşük olan kurumlardan bir personel hareketi yaşanmaktadır. Böylece kurumlar arasında personel sayısında dengesizlikler oluşmaktadır. Bu anlamda işçi ve memur tanımının yeniden yapıldığı kamu personel reformu hayata geçirilmelidir. Memur ve işçilerin çalışma koşulları tam anlamıyla tanımlanmamıştır. Aynı kurumda aynı odada aynı işi yapan memur ve işçinin maaş ücretleri arasında ciddi uçurumlar yer almaktadır. Bu dengesizliklerin ortadan kaldırılması gerekir” dedi.

Gül, “Toplu Görüşmelerde Uzlaştırma Kurulu kararlarının hayata geçirilmesini, sendikalılar ile sendikasızlar arasında fark olması için sendika ödeneğinin artırılmasını, mali ve sosyal konuların ayrı ayrı görüşülmesini, uzlaşılan konuların tutanak haline getirilirek, uygulamaya konulması gerektiğini” söyledi.

Gül, ayrıca ücretlilerden kesilen gelir vergisi oranlarının 2006 yılından önce olduğu gibi 5 puan indirilerek uygulanması gerektiğini belirterek bir nebze de olsa bunun memurları rahatlatabileceğini düşünmekteyiz dedi.

“Hükümetten beklentilerimiz eşit işe eşit ücret ve memurlarımızı artık insanca yaşam standardına kavuşturmasıdır. Bunun için de Kamu Personel Yasası bir an önce mecliste yasalaşmalıdır.” şeklinde konuştu

 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..