Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '08

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Biz ideolojik davranmıyoruz

Biz ideolojik davranmıyoruz
 

basın açıklaması fotografı.


Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Maden, toplu görüşmelerde hükümetle yapılan ilk görüşmenin sonucunu memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, taleplerinin birinci bölümünü aldıklarını söyledi.

İdris Maden, Büro Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül'ü makamında ziyaret etti. Toplu görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Maden, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur Sen olarak, bu yıl ki toplu görüşmelerden ümitli olduklarını söyledi. Öncelikli isteklerinin grevli toplu sözleşme haklarının verilmesini istediklerini dile getiren İdris Maden, "Özellikle 50 memurun altında çalışanı olan kurumlarda yemek ücreti verilmemektedir. Bu haksızlığın da giderilmesi yönünde taleplerimiz bulunmaktadır. 50 memuru olan kurumlara yemek yardımı yapılırken, 49 memuru olan kurumlara yemek yardımı yapılmamaktadır. Bu adaletsizliktir ve bu adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir. Bu yönde de çalışmamız devam etmektedir. En önemli talebimiz toplu sözleşme hakkımızın verilmesidir. Bu da anayasa değişikliği gerektirmektedir. Bu anayasanın değiştirilmesini ve özgürlükçü insanı merkeze koyan devlet millet kaynaşmasını sağlayan yeni bir anayasa yapılmasından yanayız" dedi.
Ayrıca, memurlar olarak büyümeden paylarına düşeninin verilmesini talep ettiklerini kaydeden Maden, 4, 5 olan büyümeden memurların payına düşenin verilmesi gerektiğine işaret etti. Memur-Sen olarak memurlarının haklarını masada sonuna kadar savunacaklarının altını çizen İdris Maden, şunları söyledi:
"Görüşmelerde bazı sorunların halledileceğine inanıyoruz, çünkü ideolojik davranmıyoruz. Masadan uzak duranlara da gelin birlik olalım gücümüzü birleştirelim masadan kaçmakla hiçbir şey elde edilemez diyoruz. Masadan kaçmak suretiyle memurların ümidini kırmanın bir manası bulunmamaktadır. Konfederasyon olarak, vakarlı bir şekilde gerçek sivil toplum örgütü olduğumuzu gösterdik; çetelerle demokratik olmayan hiçbir oluşumla bağlantımız birileri gibi olmadı. Biz Memur-Sen olarak memurların gerçek sesi olduk
ve olmaya devam edeceğiz."

İkinci görüşmenin 21 Ağustos tarihinde yapılacağına değinen Maden, toplu görüşme masasına taşıdığımız taleplerimizde 15 Ağustos itibariyle en düşük devlet memuru maaşına en az 100 YTL, 2009 yılında da ise en az 100 YTL olmak üzere 200 YTL verilmesi kalanında 2009 ve 2010 yıllarında tamamlanması şartıyla taleplerinin olduğunu ifade etti. Bugün bu talebin 103 YTL olarak birinci kısmı gerçekleştirildiğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Maden, devletin 1 Ocak 2009 yılında 97 YTL daha ek ödeme borcu olduğunu hatırlatarak, "Yapılan iyileştirmeleri memnuniyetle karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..