Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '08

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

KESK'e kınama

KESK'e kınama
 

Başkan


BASIN AÇIKLAMASI

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur Sen Şube Başkanı Fevzi GÜL, KESK’ in Toplu Görüşmelere katılan konfederasyonlara ağır eleştiri yapmasına cevap verdi. ”Roj Tv’ ye demeç verenler bizi ağızlarına alamazlar dedi”…

Büro memur Sen Şube Başkanı Fevzi GÜL yaptığı yazılı basın açıklamasında sendikalarına ve konfederasyonlarına yönelik yapılan asılsız ve mesnetsiz iddialardan dolayı KESK’ i kınadığını belirterek şöyle devam etti; “çalışanlardan ve tabanından umudunu kesmiş, başka yerlerden, çatışmadan, sataşmadan, hezeyandan, yanlış beyanlardan medet umar hale gelmiş konfederasyonların gündemde kalabilmek için düştükleri seviyesizliğe asla düşmeyeceğiz. Kendi iç çatışmalarını, açmazlarını, çelişkilerini örtbas etmenin yolu başka konfederasyonlara hakaret etmek değildir” dedi.

GÜL, Memur Sen ve ona bağlı sendikalar olarak hükümetle masada pazarlık yaparken, KESK’ in Konfederasyonlara yönelik haksız ve mesnetsiz eleştirilerinin kamu çalışanlarının masada elini zayıflattırdığını vurgulayarak, “Uzun vadede ise sendikacılığa olan güveni sarsmaktadır. Kelimenin tam anlamıyla KESK pazarlık kırıcılığı yapmaktadır.Bu tam bir sorumsuzluktur” ifadelerini kullandı.

Toplu Görüşme Masasında Memur Sen ve ona bağlı sendikalar olarak, 2 milyon 154 bin memurun mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve sendikal hukukun demokratikleştirilmesi için mücadele verdiklerini ifade eden GÜL, “özellikle grevli toplu sözleşme istiyoruz bu olmazsa olmazlarımızdandır” dedi.

GÜL, Roj Tv’ ye demeç verenler bizi ağızlarına alamazlar, kendilerine haksız ithamda bulunanların bu iddialarını ispatlamaları gerektiğini aksi takdirde müfteri duruma düşeceklerini ve bunun da böyle bilinmesi gerektiğini söyledi.

Büro Memur Sen Şube Başkanı Fevzi GÜL, sendikacılığı sadece kamu malına zarar vermek, sokaklardaki kaldırım taşlarını sökerek devletin güvenlik güçlerine atmak ve masadan kaçarak her yapılana muhalefet ederek yapılacağını zannedenler Memur Sen ve ona bağlı sendikalara sendikacılık dersi veremez dedi.

GÜL son olarak; “Güneşin balçıkla sıvanamayacağı bir kez daha görülmüştür. Memur Sen ve ona bağlı sendikaların emin adımlarla büyüdüğü bir kez daha ortaya konulmuştur. Memur Sen gücünü üyelerinden almakta, Vatanını, Milletini, Bayrağını seven, Milli ve manevi değerleri önemseyen bir misyona sahip sendikadır. Ülkemizin birlik ve beraberliğinden yana olan tavrımızı ortaya koyduk ve bundan sonra da koymaya devam edeceğiz” dedi.

 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..