Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

09 Temmuz '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ekmek kadayıfı tarifi

Ekmek kadayıfı tarifi
 

Evde Ekmek Kadayıfı Tarifi


MALZEMELER :

1 pk. ekmek kadayıfı
3 bardak şeker
1/2 limon suyu
2 lt. su
Kaymak
Hindistan cevizi

 

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak  3 bardak şeker ve 2 lt suyumuzla şerbetimizi hazırlıyalım Şerbetimiz kaynamaya çıktığında bir kaç damla limon suyu ilave edip kenara alıyoruz.
Kadayıfımızı bir tepsiye koyduktan sonra ocağa alarak kepçe yardımıyla şerbetimizden ufak ufak ileve edelim. Şerbetimiz hazırladıktan sonra kadayıfımızı kenara alıp şerbeti çekmesini bekliyelim. Bu sırada tepsiyi ara sıra hareket ettirirsek şerbeti her tarafına eşit ölçüde çekecektir. Şerbetini çektikten ve soğuduktan sonra iki kadayıf arasına kaymak koyup üzerini de hindistan cevizi ile süslüyoruz. Afiyetler olsun.

 

http://www.lezzetlisirlar.com/evde-ekmek-kadayifi-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara