- Kategori
- Güncel
Ekmekten kara kazanç
EKMEĞİMİZLE OYNAYANLAR
Günlük bir gazetemizin bir köşesine sıkışmış bu bilgi aslında gücel yaşantımızda çok önem taşıyor. Ekmeğin standart satış gramajı 200 gram olması gerekirken neler oluyor bakın; Ekmeğin piştikten sonra 200 gram gelebilmesi için hamurundan 250 gramlık beze tartmak gerekiyormuş ve ekmeğin normal pişme üresi 15 dakika 250 derecede olmalı imiş. Oysa uyanık fırıncılar ekmeğin bezesinden 220 gr alıp 350 derecede 7 dakika pişirerek son tartımda 200 gram gelmesini sağlıyorlarmış. Bu da ekmeğin iç kısmının hamur olarak kalmasından kaynaklanıyormuş. Dolayısıyla da bu yapılan gizli hırsızlıkla Ekmek başına 30 gr ÇALINMIŞ oluyor. Bu 30 gramı parasal değerini de hesaplayacak olursak 200 gr ekmek 500 krs tan satıldığı varsayılırsa 30 gramı 75 krs olur. Bunu büyük boyutta düşünürsek, önemli rakamlara ulacağı açıkça görülüyor.
İşte burada insanın aklına bu insanların halkın ekmeği ile oynayarak nasıl KARA PARA kazandıkları sorusunu getiriyor. Bir zamanlar Sn Uğur Dündar bir araştırmacı gazeteci olarak bu konulara çok yer vermişti. Umarız bu haksızlığa ilgili ve yetkili birimleri denetlemeleri ile uygulayacakları cezai yaptırımlar uygulayarak dur desin. Umarız HIRSIZLAR kazandıkları bu haram lokmaları değerli besin kaynağımızdan sağladıklarını hatırlar insafa gelirler.