El, ayak, ağız hastalığı / Genel Sağlık / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '15

 
Kategori
Genel Sağlık
 

El, ayak, ağız hastalığı

El, ayak, ağız hastalığı
 

Bu yazımda sabah sosyal paylaşım sitelerinde okuduğum bir hastalığı anlatıp ebeveynleri uyarmaktı amacım. Suriye'den gelen ve hızla yayılan bir hastalık. El, ayak, ağız hastalığı diye tanımlanan bu rahatsızlık özellikle Anaokul ve ilkokul çocuklarını vuruyormuş. Yüksek ateş, el ve ayaklarda kırmızı çok kaşınan lekelerle başlayan sonunda tırnakların dökülmesine kadar varan bu hastalık çocuk parkları ve okullardan yayılıyormuş. 

Zaten son dönemlerde sınırlarımızdan hiçbir sağlık kontrolu olmadan geçen milyonlarca kişinin getirdiği miktopların korkusundan neredeyse fanusta bir yaşam sürüyoruz. Bütün bu ihtimama rağmen konjonktuvit dahil bir çok mikrobik hastalıktan kurtulamıyoruz.

Önce ebeveynleri hijyen konusunda uyarmak amacı ile bir yazı yazdım blogumda ama bilgisayarın azizliği yazı yayınlanamadan silindi. Yeniden yazmadan önce biraz okuyayım diye elime aldığım günlük gazetelerin birinde Kolera salgını tehdidini okuyunca yazımın konusu birden değişti. Son günlerde Avrupa ülkelerini alarma geçiren salgın tehdidini, Irak'ta son haftalarda 1200 Kolera vakası görüldüğünü,ölümler olduğunu okuyunca önceden yazdığım el, ayak, ağız hastalığından daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığımızı anladım. O hastalık da hiç değilse tırnaklar dökülüyor.  Kolerada sonunda ölüm var.

Ayrıca kolera salgınında en fazla risk altında olan ülkenin bizim ülkemiz olduğunun da bilincindeyim.

Anlayacağınız sonunda öleceğiz. Ya trafik teröründen veya başka bir olaydan, ya da salgın hastalıklardan. Kurtuluş yok galiba. 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..