Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '19

 
Kategori
İnançlar
 

El-Bakara

Kur'an'ın en uzun ve en önemli suresi.
İnanca, ahlaka ve hayat nizamına dair hükümlerin önemli bir kısmı bu surede yer alır:
Müslümanlıkta cihad anlayışının ne olduğu, kısasa kısas, hakların nasıl elde edileceği, kime nasıl davranılması gerektiği, Ramazan ayının hikmeti,kadın erkek ilişkileri, Adem ve Havva nın cennetten neden kovulduğu, vs.vs.........Surenin ayetlerinin tamamını yazmak ve açıklamak istesem her ayet için bir kitap yazmam gerekir..
...
Kur'an doğru olan yeni fikirlere açık olunmasını ve akılcı(laiklik ile bağdaşır) olarak hareket edilmesini söyler.
170.ayet: Onlara; Allahın indirdiğine uyun, denildiği zaman onlar, "Hayır! Biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz yola uyarız" dediler. Ya ataları bir şey anlamamış, doğruyuda bulamamış idiyseler?
Kur'an ayetleri kısa ve öz yazılmıştır, insanoğlu DÜŞÜNEBİLSİN diye.
......
Bakara suresi nin büyük bir bölümünde İsrailoğullarından bahsedilir.
Uzun uzadıya bahsedilme sebebi ise şu şekilde belirtilmiş:
"Kur'an'ın geldiği devirde yaşayan yahudiler Tevratı tahrif edip gerçekleri gizlemişler. Çünkü Hz. Muhammet (sav) gönderildiği zaman Arabistan da özellikle Medine ve civarında oldukça kalabalık bir yahudi topluluğu yaşamaktaydı. Ahir zaman peygamberi gönderilmeden önce bir peygamber geleceğini etrafa yayan yahudiler, peygamber gelince ağız değiştirdiler.Zira onlar gelecek peygamberi yahudilerden bekliyorlardı. Araplardan gelince onu kıskandılar. Ahir zaman peygamberi hıyanetleri yüzünden sonunda onlarla savaşmak ve onları yurtlarından sürmek zorunda kaldı. Yahudiler hala müslümanlara olan düşmanlığını devam ettirmektedirler."

Kendi içlerinden bir Peygamber çıktığı için diğer kavimlerden başta üstün tutulan bu milletin kendilerine verilen itibar ve gösterilen mucizelere rağmen, gelen peygamberleri öldürüp hakkı inkar edenlerden oldular. Sonunda İsrail'e alçaklık ve yoksulluk damgası vuruldu.
Kur'an gerçekte tüm insanlığa inmiştir!
Ancak sadece ona yönelen ve onunla doğru yolu bulmak isteyene yol gösterir ve rehberlik eder!
Parayla satılıp üzerinden para kazanılması yasaklanmıştır.Bu yasak ayetlerle Kur'an da açıkca belirtilmiştir.

Herkesin yolu DOĞRULUĞA olsun!

 
Toplam blog
: 49
: 299
Kayıt tarihi
: 24.07.14
 
 

HAYATA DERKENAR! ..