Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Elano, Pino: Galatasaray 3-1 Denizlispor

Elano, Pino: Galatasaray 3-1 Denizlispor
 

Galatasaray, Elano'nun da etkili oyunuyla 3 puan aldı.


Galatasaray, Ali Sami Yen'de güzel bir galibiyet aldı. Türkiye Kupası'na da güzel bir başlangıç yaptı. Trabzonspor maçının yaralarını da sarmaya başladı.

As kadroya yakın bir kadroyla sahadaydı Galatasaray. Elano, Kewell, Pino hücum hattında beraber oynuyorlardı. Bu da maçla ilgili beklentileri yükseltiyordu. Kewell, sakatlığının ardından yeniden 11'deydi. Pino yine forvetteydi. Elano'ya Hagi yeniden şans tanımıştı.

Güzel bir havada geçti maç. Elano, ilk golde çok klas bir vuruşa imza attı. İkinci golde de güzel bir asist yaptı. Pino deseniz, onun için "Çok Güzel Hareketler Bunlar" diyebilirim. Çalımları, şutları mükemmeldi. Özellikle üçüncü gol jeneriklikti.

Defans hattı Insua, Sabri, Cana ve Servet'ten kuruluydu. Insua'nın şans bulması iyiydi, performansı da iyiydi. Sabri, bildiğimiz Sabri. Lorik Cana'yı o mevkiide izlemeye alışık değildik fakat bence görevini iyi bir şekilde yaptı. Servet de iyiydi. Hagi'nin Servet'e güvenip forma şansı vermesi daha da iyiydi.

Göbekte Ayhan ve Barış vardı. Ayhan, istekliydi, bu da takıma olumlu yansıdı. Barış da genelden daha iyi bir izlenim sergiledi fakat hala Barış'ın Galatasaray'da 11'de oynayabilecek düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Kendini biraz daha geliştirmeli.

Sağ kanatta Aydın vardı, etkisizdi. Elano ortadaydı, Kewell soldaydı. Kewell da bekleneni veremedi. Forvet hattında Pino zaten mükemmeldi.

Maça sonradan Ali Turan, Emre Çolak ve Mehmet Batdal girdi. Ali Turan'ın özellikle Serdar'a yaptığı faul beni çok rahatsız etti, çok gereksiz bir şeydi ve rakibini sakatlayabilirdi. Emre Çolak, güzel oynuyor. Pino'ya da iyi bir asist yaptı. Mehmet'in çok da fazla fırsatı yoktu.

Şunu belirtmeden edemeyeceğim, Hagi yine bu maçta klasik hamlesini yaptı ve etkili oldu. Emre Çolak'a güvenip, onu kurtarıcı olarak sahaya sürmesi, hem Emre'nin morali açısından, hem de takım açısından bence oldukça olumlu bir şey. Hagi, kendisi gibi bir genç yetiştirmeye çalışıyor anladığım kadarıyla, umarım başarılı da olur.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..