- Kategori
- Dünya Mutfakları
Elma tatlısı tarifim

ELMA TATLISI
Güzel bir akşam yemeği sonrasında misafir yada aile ferdlerine ikram edilebilecek hafif ve de mükemmel bir meyve tatlısı.
MALZEME
5ad. iri yeşil elma
1 ad. muz, 1 ad. portakal, 1 ad. armut
200 gr yaban mersini(konserve)
Ya da dilediğiniz çeşit taze veya konserve meyva çeşidi
1 Yemek kaş.bal
1 bardak toz şeker
1 bardak pudra şekeri
1 pak. vanilya
1 tatlı kaş. tarçın
1 pk. tatlı kreması
Yeteri kadar şanti
süslemek için dövülmüş fındık , fıstık ya da ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Elmaların üst kısmını tencere kapağı gibi saplı olarak kesin , içini oyun ve içini bal ile sıvayın
Bir tepsiye yerleştirin ve Elma tepsisini içi su dolu daha büyükçe bir kabın içine koyun.
Meyveleri küçük parçalar halinde kesin.
Süt ile şantiyi hazırlayın.Toz ve pudra şekerini, vanilya, tarçını ilave ederek karıştırın.Meyveleri de ekleyerek harmanlayın.
Karışımı elmaların içine doldurup, üzerine kremayı dökerek 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Ilıdığı zaman kapağını hafifce kaldırarak soğumaya bırakın. Şanti ve fındık , fıstık ya da ceviz ile süsleyerek servis yapın.(Şanti yerine dondurmada kullanabilirsiniz)
Afiyet olsun.
Not: Ayva zamanı, elma yerine , ayva ile de uygulayabilirsiniz.