- Kategori
- Yemek - Mutfak
ELMALI KURABİYE
Acı badem kurabiyesini seviyorsanız eğer, elmanın bol ve ucuz olduğu bu mevsimde denemeye değer.
MALZEMELER:
2 adet orta büyüklükte elma
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı margarin ve sıvı yağ karışımı
½ su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi veya fındık içi
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
YAPILIŞI:
Elmaların kabuklarını soyup küp, küp doğrayalım.(elmaları isterseniz rendeleyebilirsiniz o zaman ununu 1 bardaktan biraz daha fazla koymanız gerekiyor) Geniş bir kabın içine elmalarla birlikte bütün malzemeleri sırasıyla ilave edelim. (yumurta akı ve dövülmüş fındık veya ceviz içi hariç) İyice yoğurduktan sonra cevizden biraz büyük parçalar alıp avucumuz içinde yuvarlayıp üstlerine hafifçe bastıralım. Üstünü yumurta akına batırıp daha sonra dövülmüş fındığa batıralım ve yağlanmış tepsiye dizelim. (aralıklı dizmeniz gerekiyor çünkü yayılan bir kurabiye) Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.