- Kategori
- Yemek - Mutfak
Etsu tabletli makarna

Makarnayı sevmeyen hemen, hemen yok gibidir. Daha önce yazmış olduğum makarnanın öyküsü adlı yemek tarifimde makarnanın tarihçesini yazmıştım. Şimdi de biraz faydalarından bahsedip tarifini öyle vereyim dedim. ”Makarna A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden de çok zengindir. Yağ ve sodyum oranı çok düşüktür, kolesterol riski yoktur. Metabolizmada çabucak parçalanır, hemen enerjiye dönüşür. Makarna, acil enerji ihtiyacı duyan, sporcular, sanatçılar, yani fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşan herkes için temel bir besindir. Makarna hem çok doyurucudur, hem de vücut için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içerir. Kesinlikle şişmanlatmaz. Şeker ve kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır”
MALZEMELER:
1 paket makarna
100 gr margarin
4 adet orta büyüklükte domates
1 adet etsu tablet
1 tatlı kaşığı kekik
tuz. (haşlama suyu için)
YAPILIŞI
Makarnayı haşlayıp soğuk sudan geçirdikten sonra suyunun süzülmesi için bekletelim. Diğer tarafta derin bir kabın içine dört adet domatesi rendeleyelim, yüz gram yağı ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirelim, içine bir adet etsu tabletini ve kekiği koyalım 5 dak daha pişirip, süzülen makarnayı sosun içine koyup hep birlikte karıştırıp 1-2 dakika daha pişirelim. Daha sonra servis tabağına alıp nane yapraklarıyla süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.