- Kategori
- Yemek - Mutfak
Elmalı milföy piramit

ELMALI MİLFÖY PİRAMİT
MERİHİN MUTFAĞINDAN
Lezzetli olduğu kadar görselliği ilede konuklarınızın beğenisini kazanacak hafif bir tatlı.
MALZEMELER
1 adet elma
2 adet milföy hamur
2 yemek kaşığı ahududu marmelat ( ya da reçeli)
1 yemek kaşığı esmer toz şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1, 5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep
50 gram bitter çikolata
Üzeri için yeterli pudra şekeri ve Tarçın
HAZIRLANMASI
Elmaları soyalım ve üst kısmından dibini çıkartmadan, içini iki parmak genişliğinde oyalım ve ahududu reçeli ile dolduralım.
Milföy hamurlarını üst üste koyup, tezgaha un serperek merdane ile kenarları 20 cm kadar olacak şekilde kare olarak genişleterek açalım ve üstüne esmer şeker serpelim.
Elmayı hamurun ortasına yerleştirerek, hamurun kenarlarını su ile ıslatıp, köşelerini elmanın tepesinde birleştirip piramit gibi olacak şekilde kenarlarını yapıştıralım.
Elmalı hamuru bir fırın tepsisine koyup önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
Bu arada sütün 1 fincan kadarı ile yumurta, vanilya, mahlep ve nişastayı bir kabın içinde çırpalım.
Kalan sütü toz şeker ile beraber karıştırıp ocakta ısıtalım. Kaynamadan çırpılmış yumurtalı sütü ilave ederek karıştırarak fazla koyulaşmadan (cıvık muhallebi kıvamında) ateşten alalım. Tarçın serperek karıştırıp, erittiğimiz çikolatayı da ilave edelim ve çırpalım.
Ortası çukur (yemek tabağı gibi) bir tabağa biraz dökelim ve ortasına fırından çıkarttığımız elmalı piramiti yerleştirelim ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.