Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '18

 
Kategori
Deneme
 

Elvedâ Güzel Vatanım

Elvedâ Güzel Vatanım
 

Elvedâ güzel vatanım.. elvedâ çalınmış ve özgürlüğüne kavuşmamış vatanım..
Gidiyorum, senden ayrılıyorum, hem de bir tek kelime edemeden, kendi vatanımdan alıkoymanın sebebini sorgulayamadan da gidiyorum.. 
Doğduğum, büyüdüğüm ve sevdiğim diyardan kovuyorlar.. anne ve baba şefkati taşıyan vatanımdan ayrıtıyorlar beni.. istemeden çıkıp gidiyorum.. 

Bizi Suriye'den çıkartıkları zaman bu sözler dilimizdeydi, başka seçeneğimiz yoktu güzel vatanım.. Çünkü onların kör gözleri bizi insan olarak görmez, bizi hiç olarak görür, ve insana işkence yaparak öldürür! Onlarda kadın erkek fark etmez güzel vatanım. İşkence yapmak, gururları aşağlamak, haysiyetleri yağmalamak, tacize ve tecavüze uğratmaktır onların tek becerediği şey!

Seni bizden alamamaları için elimizde geleni yaptık güzel vatanım, ama firuvenleşmiş bir zalimin tepkisi, özgür seslere karşı tanklarla, füzelerle ve bombalarla çıkmaktan başka bir şey değildi!
Biz sadece özgür bir Suriye istedik, kişileri kutsallaşmayan ve insana azıcık da olsa değer veren bir vatan istedik.. Fakat herkes karşımıza çıktı, bu zalime karşı durmakta kimse bizi desteklemedi.
Katliamlar ve ölülerin günden güne arttığına rağmen, hiçbir değişiklik yok, müslümanın kanı ne kadar da ucuz olduğunu anlarsın bu zamanda artık!

Ama biz o diyarın sınırından geçtiğimiz andan itibaren, kendimize bir söz verdik..
Düşsek de, ve herkes bize karşı çıksa da, gücümüzün yettiği kadar seni anlatmaya devam edeceğiz, her yerde ve her şekilde..
Ölsek de senin kucağına dönme kısmetimiz olmasa da bile güzel vatanım, senin özgürlüğün uğruna yaptığımız ameller, bizim sana karşı olan sevgimizi birer şahit olacaktır.. güzel vatanım!

 
Toplam blog
: 2
: 103
Kayıt tarihi
: 01.01.18
 
 

Ç.Ü. İlahiyat Fakültesi ..