Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '19

 
Kategori
Güncel
 

Elveda Fenomen Merhaba Özgüven

Geçen gün haberleri izlerken ilgimi çeken bir haber çarptı gözüme. Instagramda yapılan yeni bir düzenlemeyle artık beğeni sayıları gözükmeyecekmiş. Fenomenlere kötü haber diye sözediliyordu. Nedeni de insanların psikolojisini olumsuz yönde etkilemesiymiş.

Bence geç bile kalındı böyle bir düzenleme için. Şişirme hesaplar, takipçi satın alıp çevresine hava atanlar, bir fotoğraf koyup kaç beğeni almış diye kafayı bunlarla bozan gençliğin durumu gerçekten çok üzücü. Bunu yapamayanların da egosu zedeleniyor, psikolojisi bozuluyor. Hey bir kendinize gelin. Özgüven için bunlara ihtiyacınız yok. Bunu instagram takipçisi az diye, beğenileri az diye özgüveni sarsılanlar için söylüyorum. Ne isterseniz başarabileceğinize dair kalbinizde inancınız bunu size sürekli hatırlatan bir iç sesiniz olsun. Özgüven için beğeni ve takipçi sayısına, sanal bir ortama hiç ihtiyacınız yok bunu göreceksiniz. Hayata inanan bir kalple bakın ona dokunun. Kalbiniz size doğru yolu gösterecek.

Egoları tavana vurmuş fenomenim diye ortada gezinenlere de bir çift lafım olacak. Biraz mütevazi olmayı öğrenin. Herşeyi bildik geçinmeyin. Bilmediklerinizi öğrenmek için çaba sarfedin. Ego ile özgüven arasındaki farkı keşfedin. Fenomenliğe elveda deyip gerçek özgüvene merhaba deyin. Bunu öğrenmek için demek ki ınstagramda yeni bir düzenlemenin sizin gözünüzü açması gerekiyormuş. Bence çok da güzel oldu. Bu sayede sağlıklı psikolojiye sahip nesiller gelişir umarım. 

 

 
Toplam blog
: 32
: 210
Kayıt tarihi
: 08.09.19
 
 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunuyum.İlgi alanlarım kişi..