Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklandı! 'Asimetrik Savaş' bitti mi?

Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklandı! 'Asimetrik Savaş' bitti mi?
 

İFADE VERDİ VE TUTUKLANDI!


Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, TCK’nın 314/1. maddesi gereğince “örgüt yöneticiliği” ve 312/1. maddesi gereğince de“cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklandı!

Bildiğiniz gibi İlker Başbuğ’a Emekli olurken, geçmiş Genelkurmay Başkanlarına verilen ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ verilmedi.

Bir önceki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a tahsis edilen 1.5 trilyon lira değerindeki zırhlı araba benzeri bir araç tahsis edilmedi.

Yani İlker Başbuğ emekli olurken, “tutuklanacağı” belliydi desek yeridir. Bildiğiniz gibi İlker Başbuğ görevdeyken, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ‘Asimetrik Savaş’ yürütüldüğünü söylemişti. İlker Başbuğ’un bu söyleminde haklı olup olmadığını bilemem, ancak savaşı kendisinin kaybettiği son yaşanan ‘tutuklama’ ile ortaya çıktı.

Bu olayda benim anlamakta zorluk çektiğim konu, Türk Silahlı Kuvvetlerin tepesinde bulunan bir paşanın görev yaptığı iki yıl süresince “Hükümeti Yıkma, görevini kısmen engelleme” gibi suçları(!) işlemesine rağmen her hangi bir soruşturmaya tabi tutulmuyor, en azından görevden alınıp, tutuklanmıyor. Görevden ayrıldıktan bir buçuk yıl sonra, bir savcı talep ediyor, bir mahkeme karar vererek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genel Kurmay Başkanı tutuklanıyor.

Bunu anlamak gerçekten zor! Bir insan güçlüyken kimse sesini çıkarmıyor. Emekliye ayrılıp, köşesine çekildikten sonra gereği yapılıyor(!)

Bu tıpkı ‘Darbeciler yargılanıyor’ safsatasına benziyor! İlker Başbuğ görevdeyken, başında bulunduğu kurumun elamanlarına sahip çıkmamanın cezasını ödüyor. Görevdeyken, Türk Silahlı Kuvvetlere yönelik ‘Asimetrik Savaş’ı’ söyleyip, mücadele etmemenin bedelini ödüyor.

Emekli bir Genel Kurmay Başkanı’nı savunmak bize düşmez. Ancak insanların onursuzlaştırılması, ucu açık suçlamaların yapılması, bir gün herkesi vurabilir. Yani, ‘Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır.’

Bildiğiniz gibi İlker Başbuğ’un tutuklanmasına neden olan ‘İrtica ile mücadele ve İnternet Andacı Davalarında’ birçok emekli ve muvazzaf asker tutuklu. Silahlı Kuvvetler emir komuta içinde görev yaptığı için İlker Başbuğ emri veren olduğuna göre, emri uygulayanlar ‘Serbest’ bırakılacak mı?

Yoksa kanunsuz emri(!)yapmakta suçtur mantığı ile mi hareket edilecek?

İlker Başbuğ’un tutuklanması, askeri vesayetin bittiği anlamına mı geliyor?

Türkiye İlker Başbuğ tutuklanınca normalleşiyor mu?

İlker Başbuğ tutuklanırken, E-Muhtıranın mimarı, ‘Devlet Üstün Hizmet Madalya’ sahibi, ‘Zırhlı’ makam arabalı Yaşar Büyükanıt niye tutuklanmıyor?

 

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 122 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..