Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '13

 
Kategori
TV Programları
 

Emir ve Feriha, bu aşk daha bitmedi: Hazal Kaya - Çağatay Ulusoy

Emir ve Feriha, bu aşk daha bitmedi: Hazal Kaya - Çağatay Ulusoy
 

Ece Er, ne oldu Hazal ve Çağatay ekranlara dönüyorlar mı? Dönüyorlar da bu sefer ayrı ayrı seyredeceğiz onları. En son dizilerinin başarısızlığı, kiloları, malum tutuklanmalarını, aşk dedikoduları gibi haberlerine yer vermek istemediğimden de bu konuyu hızlı geçmek istiyorum.

Herkesin aşk dolu bakışlarının hayali ile yaşadığı Hazal Kaya- Çağatay Ulusoy çok genç hayran kitlesine sahip. Fan kulüplerinin Hazal ve Çağatay’a ait olduğunu hemen isimlerinden tanıyorsunuz. Sanırım ilk olarak Femir adı ile başlayan sevgi gösterisi akla hayale gelmeyecek şekillerde türedi. Hayranlarını say say bitmez, fan kulüpleri de keza…

Adını Feriha Koydum dizisinin ismini ben de AFK olarak kısaltacağım. Çünkü hayranları her şeyi dönüştürdükleri gibi dizi ismini de kısaltıp, aralarında da böyle adlandırarak çok da güzel anlaştılar. Tabi bunda sebep biraz da twitterın sınırlı karakter sayısında twite izin vermesiydi.

Hazal Kaya, ekranlarda büyüdü ve bir çiçek gibi açtı. Sadece güzelliği ile değil, oyunculuk gücü ile de göz doldurdu. Aslında bu kadar deneyimli bir oyuncunun karşısına getirmek için Çağatay Ulusoy deneyim olarak yeterli değildi. Bir risk alındı ve doğru isme oynandığının da kanıtı reytinglerle kendini gösterdi. Adını Feriha Koydum dizisinin efsane ikilisi oldular. Çağatay Ulusoy, Hazal Kaya’ya ayak uydurdu, kadro güçlü, konu sağlam, yönetmen de başarılı olunca hem dizi hem de efsanevi ikili gerek oyunculukları ile gerek güzellikleri ile hafızalara öyle bir kazındı ki silmek imkansız! Afk’nın tekrarları bile reytingleri zorluyor bunu da Hazal ve Çağatay’a borçlular.

Yıllar geçse de Hazal Kaya- Çağatay Ulusoy partnerliği hayranlarının aklında, kalbinde hep var olacak. Yeni yeni fan kulüpleri, isimler türeterek karşımıza bir dev gibi gelecekler. Yapımcılar bu ikiliyi ayrı ayrı projelerde ekrana taşıyacak ama hayran kitlesi hep dost ve birlikte olacak.

Çağatay Ulusoy, Ay yapımın üstlendiği projede Serenay Sarıkaya’ın ile karşımıza gelecek. Dizisinin adının açıklanmıştı ama sorun yaşandı aynı adla bir başka dizi ‘’Özür Diliyorum seni Seviyorum’’, “Aşk Hikayesi” adı ile ekrana gelince, senarist Ece Yörenç Eylül ayında başlayacak yeni dizilerinin adını değiştirmek zorunda olduğunu hissetti. İsim değişti mi şu aralar farkına varamadım,  affınıza sığınıyorum.

Yeni dizi gene bir yabancı dizi uyarlaması (pek tasvip etmiyorum uyarlamaları ama) Ece Yörenç her zaman ki gibi bunu da yeterince Türkleştirecektir. Çağatay Ulusoy, Star TV. de Eylül ayında başlayacak yeni dizisi için rolü icabı saçlarını uzattığı görüldü. Fanlarından bazıları uzayan saç şeklini beğenmemişlerdi. Bu nedenle Twiteer da değişik eleştiriler geldi. Ama Çağatay Ulusoy, yakışıklı ve karizmatik olduğu için her türlü seyirci izleyecektir.

Aşk Hikayesi’nin Ağustos ayı içinde bölümleri çekilmeye başlayacak. Başrol oyuncularımız, Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’nın ardından dizinizin oyuncu kadrosu yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Ece Yörenç, Kuzey Güney dizisinden bazı oyuncuların kadroya dahil olacağını söylemişti. İlk gelen Kuzey Güney’in çileli güzel kızı (Simay) Hazar Ergüçlü oldu. Kuzey Güney dizisinden, bir iki isim daha gelecektir. Bunların haricinde, Burak Sağyaşar ve İsmail Filiz Çağatay’ın rol arkadaşları olabilirler gibi...

Çağatay Ulusoy’un fanları twitter da hergün boş durmadan parmakları Çağatay ve Serenay için çalışıyor. Şimdiden Çağatay Ulusoy Fanları ve sevenlerinin rüzgarını arkasına alan dizi Eylül ayında fırtına gibi eseceğe benziyor. Çağatay Ulusoy kim ne derse desin aranan bir oyuncu olmuştur.  Bu seferki rolü ile de Çağatay daha fazla göz dolduracaktır. Ece Yörenç’in gözüme ilişen son açıklamalarına göre, dizinin ilk 2 bölümün yazılımı bitmiş, üçüncü bölüm yazıyormuş.

Şimdi gelelim Hazal Kaya’ya; Kanal D'nin Gold Film imzalı, yönetmenliğini Ömür Atay yapacağı, senaryosunu Serdar Soydan ve Nuran Evren Şit’in yazacağı yeni dizisi ‘’Son Aşk’’ daki rol teklifini kabul ettiğini artık biliyoruz. Başrollerinde Nebahat Çehre ve Aslıhan Gürbüz'ün olacağı dizi için uzun zamandır Hazal Kaya ile görüşüldüğünü biliyorduk. Hatta dizinin erkek başrollerinden biri ise Hakan Kurtaş oldu. Kadronun güçlü olması ‘’Bir Çocuk Sevdim’’ ile ön plana çıkan oyuncu için de önemli bir proje. Ben yazımı hazırlarken dizinin diğer erkek başrolü için görüşmeler devam ediyordu. Yeni sezonun en iddialı işlerinden biri olacak olan “Son Aşk” dizisiyle ilgili detaylar belli olmaya devam ediyor. Eğitimini tamamlamak için Amerika’da olan güzel ve başarılı oyuncu Hazal Kaya, dizide karşımıza Azra olarak gelecek. Dizi başarılı olacak mı? Evet, olacak… hatta reytingleri tavan yapacak.

Aslında gerek Hazal Kaya’nın gerekse Çağatay Ulusoy’un dizileri çok ses getirecek. İkisi de usta isimler, yapım firmaları, senaristlerle projelendirilen iki ayrı dizi de yer alacaklar. Mutlaka başarılı olacaklar, çünkü sadece projelerin başarısı değil Hazal ve Çağatay çok özlendi. Artık hangi projede, hangi rolde oynarlarsa oynasınlar dizi başarılı olacak. Partnerleri de bir o kadar şanssız! Oyun güçleri için konuşmuyorum sakın ha yanlış anlaşılmasın! Hazal ve Çağatay’ın fanları hep oyuncuların karşısındakini Feriha’nın ve Emir’in yerine koyarak seyredeceği için yerine geleni her daim topa tutacak. Nasıl Gizem Karaca topa tutuldu, aynısını izleyeceğiz gene, yine, yeniden…

Pekiyi, şu Hazal ve Çağatay aynı dizide oynasaydı ne olur? Hakikaten ne olurdu, hiç düşündünüz mü? Ekranlar bir daha böyle reyting görmezdi! Reytingler tavan yaparken, izleyici koltuğa, kanepeye yapışır, rol icabı başlarına kötü bir şey gelse yatak-döşek hastalanırdı. Bu ikilinin adlarını şu sıralar yan yana getirmemek kariyer planlaması için iyi olabilir. Çünkü bir kere Emir ve Feriha’dan rol anlamında sıyrılmaları gerekiyor.  Hafızalara işlenmiş olan Emir ve Feriha’dan kurtulmaları mümkün değil ama o karakterler dışında canlandırdıkları her karakter oyunculukları adına çok önemli. Bu açıdan olaya bakınca gerçektende yıllarca aynı AFK olarak kalmalarının kariyer anlamında ne Hazal’a ne Çağatay’a bir şey katmaz.

Pekiyi neydi bu Femir’in gücü? Sadece güzellikleri mi? Hayır, Emir ve Feriha her şeyden önce hayallerdeki aşkı ekranlarda yaşıyordu. Genç kızlar, anneler Feriha hikayeleri ile adeta kendi düğünlerini bekliyorlardı. Ayrıca her iki oyuncunun da star ışığı çok kuvvetli, gözleri ise tam bir ışık seli, o bakışlar, tatlı gülüşler rol olmaktan çıkmış ‘’ta kendisi’’ olmuş. İşte Hazal ve Çağatay’ın birlikte de sevilmesinin en büyük faktörleri bunlar. Gerçek(miş) gibi oynamaları…Tabi her iki oyuncunun özel yaşamlarındaki iyi huylu, ılıman karakterli olmaları da baş faktörlerden biri.

Şimdi ne yapacağız? Hazal ve Çağatay’ın hiç karşı karşıya oynarken göremeyecek miyiz? Görürüz elbette, ama geçen yazımda da yazdığım gibi ‘’bir başka bahara’’… fanlar hangi karakterde, hangi projede, ne şekilde, kanal ayırmadan ikiliyi birlikte seyretmek istiyor. Bunun için de yaklaşık o da şimdilik en az 2 sezon beklemek gerekecek gibi görünüyor. Ondan sonra ikilinin karşılıklı oynayacakları ilk dizi, film (ki ben bu ikilinin sinema gişelerini de yerinden oynatacağını düşünüyorum) ‘’yeme de seyrine bak!’’ tadında karşılanacağının farkındayım. Eminim yapımcılar bu 2 senelik hasreti belki de bir nebze dindirmek için bir sinema projesinde Hazal ve Çağatay’ı buluştururlar.

Kim bilir belki de kısmet, benim çiziktirdiğim bir senaryo ile beyazperdede hasret biter. Ama bildiğim şu ki seyircinin gözünde bu aşk bitmedi, bitmeyecek. Ne zaman biter, hasret sonlanır biliyor musunuz?  Bu ikili; bir araya gelerek, yeni projeleri ile de unutulmaz ikililer tarihine tekrardan adlarını zirveye yazdırırlar, seyirci o zaman Emir ve Ferihan’ın etkisinden kurtulur, yepyeni bir aşk hikayesinin büyüsüne kapılırsa…

Hayatta zirvelerden inmemek dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

 
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..