Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '13

 
Kategori
Magazin
 

Arda Kural geliyor!

Arda Kural geliyor!
 

mutlulukları daim olsun


‘’Sorun değil sorumluluğu ağır geldi!’’ başlıklı yazısında Ece Er,‘’İşte o güne kadar seninle ilgili yazmayacağım! Seni sevmediğimden değil! Tam aksine çok sevdiğimden ve senin için o gün yazacağım : ‘’Arda Kural’ın Muhteşem Dönüşü!’’ diyerek sonlandırdı. Ve gün geldi çattı, yıkılmış ruhunun altında ezilen Arda Kural ayağa kalktı!

Geçirdiği psikolojik rahatsızlık nedeniyle uzun süre Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören Arda Kural hakkında 4 yazı yazmışım. Mesaj kutuma düşen soruların cevabı olarak da bir yazı daha aktarmak istedim sizlere. Ama en keyiflisini sanırım bu yazımda yazacağım, çünkü Arda Kural oyunculuğa kaldığı yerden geri döneceğini açıkladı.

Kamuoyunda "Yerli Leonardo Di Caprio" adı ile şöhret basamaklarını hızla tırmanan Arda Kural, bir süre Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi görmüştü, sevenleri çok üzülmüştü. Tedavisi sonrasında ise oyunculuk kariyerine de son noktayı koyduğunu açıklamıştı ve bir defa daha sevenlerini acıya sürüklemişti. Şizofren olduğu haberleri hem doktorları hem de kendi tarafından aynı açıklama ile karşımıza gelmiş ‘’Psiko-nevroz’’ tanısı konmuştu. Arda,"21 gün hastanede kaldım. Bu prosedür dahilindeymiş. Bundan sonra ilaç tedavisine devam edeceğim. Benim durumum şizofren değil, psikonevroz’’ demişti. Geçtiğimiz Ocak ayında yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle tedavi gören oyuncu Arda Kural, tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduktan sonra kayıplara karıştı ta ki önceki akşam Bebek’te görüntülenene kadar... O’nu gazeteciler uzun zamandan sonra ilk defa rahatça görüntülediler. Tedavi sonrasında zor günlerinde ‘’hala O’nu seviyorum’’ dediği eski sevgilisiyle tekrar ilişki yaşamaya başlayan Kural, Eda Teksöz ile barışmaları sonrasında ilk kez görüntülenirken yeni bir film müjdesi vermeyi de ihmal etmedi.

Sevgilisi ile akşam gezintisine çıkan Arda Kural, gazetecilerin soruları üzerine “Şizofren değildim, abartıldığı kadar değildi yanlış aktarıldı. Sadece, ağır bir depresyon geçirdim. Hayat biraz yorucuydu, sıkılganlık vardı. Geçti şimdi” sözleriyle açıklamada bulundu. Arkadaşlarından normal hayatında da kopuk olduğunu belirten oyuncu, kendisine destek olanlara “Yanımda olanlara çok teşekkür ediyorum. Gelmelerine gerek yoktu.” diyerek teşekkürlerini sundu.

Psikolojik sorunlar yaşayan Arda Kural'a, zor günlerinde 2007'de ilişkisini bitirdiği eski sevgilisi sahip çıkmıştı. İki eski aşık, altı yıl sonra yeniden birlikte görüntülendi. Gördüğü psikolojik tedavi sonrası ailesinin yanına Avcılar'a yerleşen Arda Kural, özel hayatında artık mutluluğu yakaladı. Haliyle de Arda Kural daha çabuk iyileşti.  Arda Kural senarist, bir çok sinema ve dizilerde yardımcı yönetmenlik yapmış Eda Teksöz'le birlikteydi, iki sevgilinin hikayesi aşk filmlerini aratmayacak cinsten oldu. Belki de bunu bile senaryoya döküp, unutulmaz filmler arasına bile katabilirler.

Arda-Eda ikilisi 2007 yılında beraberdi, ancak Arda'nın psikolojik sorunları çıkınca ayrılmak zorunda kaldılar. Dengesini kaybeden ruh, çok yorgundur ve sevdiğini bile kalbinden kaçırır. Arda Kural, izini kaybettirince zor günler yaşayan Eda, yıllar sonra Arda'nın hastalık haberini öğrenince hastaneye koşmuştu. Hem tedavi süreci, hem de iyileşme sürecinde eski sevgilisinin yanından ayrılmayan Eda, Arda'nın kalbini yeniden kazanmayı başardı, bundan sonra sorunsuz bir aşk yaşarlar umarım.

Eda Teksöz kendini ‘’genelde okur, az biraz yazar, ufaktan çizer, çaktırmadan yönetir, çok iyi sever’’ diye özetliyor. Eda, Arda’ya yardım elini uzatırken aşkını da yanına eklemeyi unutmamış ki Arda daha hızlı ayağa dikildi. Bu dikiliş bedenen değil ruhen…

Geçirdiği psikolojik sorunlar sebebiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde iki kez tedavi altına alınan oyuncu Arda Kural : ‘’Bir süre dinlendim ve çalışmaya başladım. Yakın zamanda yeni bir film çalışmalarına başlayacağım”  sözleriyle bir festival filminde rol alacağı müjdesiyle sonlandırdı.

Arda Kural bir festival filmi ile tekrardan sanat hayatına geri dönüyor. Daha önce çektiği müzik klibi ile sanata geri dönüşün sinyallerini okumuştuk. ‘’Oyunculuğa kaldığım yerden geri dönüyorum’’ diyen Arda Kural bence şüphesiz ki geçirdiği talihsiz rahatsızlık yüzünden hayata karşı tecrübesini arttırdığı gibi bu tecrübeyi sanat hayatına da yansıtacaktır. Aslında bir festival filmine imza atması hem onun kariyeri hem de oyunculuk gücü için gerçek bir festivale de dönüşecektir. Özleyenleri için de mutluluk veren bu haber daha fazla detaylandığında da sizlerle paylaşmak isterim. Şimdi ise sabırsızlıkla ‘’Muhteşem Dönüş’’ için projelendirilen festival filmini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Hayatta sabrımız sınanmadan yaşamak dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9F

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..