Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Emniyet Müdürü Güven’in akıbeti!

Emniyet Müdürü Güven’in akıbeti!
 

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, 7 Ekim, 2012 tarihinde Polis Evi’nde basın mensuplarıyla bir toplantı düzenlemişti.

Toplantıda yaptığı konuşmada, duygudaşlığı öne çıkarmak istemişti. O nedenle “dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz” demişti.

Devamla “dağa çıkan çocuğu önleyemiyorsak, bunda hepimizin payı var.” sözleriyle toplumsal sorumluluğa dikkat çekmişti...

Peşi sıra “eline silah alıp çoluk çocuk demeden insan katleden bir teröristi de enterne edemiyorsanız devlet değilsiniz.” diyerek erkin zaafına vurgu yapmıştı

Sonra “ben bu iki cümle arasında gidip geliyorum.” ifadelerini kullanarak terörle ilgili içinde bulunduğu “ikircikli ruh halini” dillendirmişti.

Güven’in bu sözlerini yorumlayan kimi siyasiler kendisine hak vermiş ve onun bu insani duygularını takdirle karşılamışlardı.

Özellikle iktidar partisinden Bülent Arınç ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Güven’in sözlerine katıldıklarını beyan etmişlerdi.

Sonrasında muhalefet liderleri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Güven’in konuşmalarına karşı çıkmış ve kendisini sert sözlerle eleştirmişlerdi.

Muhalefet liderlerinden sonra konuya dair görüş belirten başbakan, açıklamasında; “askerimizi öldürmeye çalışırken ölen teröriste asla ağlamayız” demişti.

Bu farklı iki yaklaşım, toplumu gererek, ikiye bölmüştü; Güven’e hak verip destekleyenler ve kaşı çıkıp, itiraz edenler...

Medya günlerce taraf olanlarla, karşı olanları TV programlarında bir araya getirmiş ve konu üzerine tartışmalarını sağlamıştı.

Ancak bir türlü ortak nokta oluşturamamıştı.

Bu arada Kamu-Sen ve Şehit Aileleri Federasyonu başkanları devreye girmiş, Güven hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Muhtemelen Güven, “nasıl olsa ülkemde demokrasi var, o halde ben de terör ve önlemleri konularında basınla görüşlerimi paylaşırım” diye düşünmüştü!

Ne yazık ki işler onun düşündüğü gibi olmamıştı!

Çünkü şikâyet dilekçelerinde, Güven’in “'Türklüğü, Cumhuriyeti ve Devletin Organlarını aşağılama.” suçlarından cezalandırılması istenmişti.

Kendisine isnat edilen suçları duyan emniyet müdürü, birden, neye uğradığını şaşırmıştı. Konuştuğuna, konuşacağına bin pişman olmuştu.

Hali hazırda içine balıklama daldığı durumdan nasıl çıkacağını kara, kara düşünen Güven’e, kendi bakanlığı jet hızıyla inceleme başlattı bile!

Olanlardan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürü’ne neler olacağını herkes merak ediyor? 

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..