Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '08

 
Kategori
Müzik
 

Emre Aydın artık Avrupa'nın da en iyisi

Emre Aydın artık Avrupa'nın da en iyisi
 

Emre Aydın, İngiltere'nin Liverpool kentinde yapılan MTV Avrupa Müzik Ödülleri töreninde, "Avrupa'nın en iyi sanatçısı" ödülünü kazanarak ülke gururumuz oldu.

MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde tüm ülke birincilerini sollayarak birinci olmayı başaran Emre Aydın artık Avrupa’nın En İyi Sanatçısı...

Bu yıl 15.MTV Avrupa Müzik Ödülleri(EMA) için, MTV Türkiye izleyicilerinin oyları ile Türkiye’den Emre Aydın “Avrupa'nın en iyi sanatçısı” ünvanına aday olarak gönderilmişti.

20 ülkenin en ünlü sanatçıları arasından sıyrılmayı başaran Emre Aydın, Türkiye’ye önemli bir müzik ödülü armağan ederek, Eurovision dışında Türkiye'nin çok da fazla sesinin duyulmadığı Avrupa müzik piyasasında özlemi duyulan başarılardan birine imza atmış oldu.

10 bin kişinin katıldığı, 30 milyon kişi tarafından televizyondan izlenen tören Avrupa ve dünya basınında oldukça geniş yer buldu. Daha da ötesi, Emre Aydın bu ödülü, Britney Spears'in iki ödül kazandığı bir yarışmada elde etti ve kendisi için de oldukça prestijli bir tanıtım olanağı sağladı.

Ödül töreni için MTV, Liverpool'da görsel açıdan olağanüstü bir şov ortaya koydu. Törende, Take That, Beyonce, Kanye West, Katy Perry ve Duffy gibi ünlü isimler ve gruplar sahnede canlı permorfansda bulundular.

Ödül sahipleri internet üzerinden online ve SMS oyları ile belirlendi. Bu ödülde Emre Aydın'ın hayranlarının kullandığı oyların büyük etkisi olmakla birlikte, böylesine prestijli ve reklamı olan bir ödülü kazanmak büyük bir başarı anlamına geliyor.

Ödül töreninde Beatles'ın ünlü elemanı Sir Paul Mc Cartney de hayat boyu başarı ödülünü aldı.

Emre Aydın’ın, "Avrupa’nın En İyi Sanatçısı" ödülünü aldığı gecede dağıtılan ödüller şu şekilde;

En İyi Şarkı: P!nk ‘So What’
En iyi Video Yıldızı: 30 Seconds To Mars ‘A Beautiful Lie’
2008'in Yıldızı: Tokio Hotel
En İyi R&B - Hip-Hop: Kanye West
En İyi Rock: 30 Seconds To Mars
Sanatçıların Seçtikleri: Lil Wayne
2008'in En İyi Sanatçısı: Britney Spears
Yaşam Boyu Efsane Ödülü: Sir Paul McCartney
Yılın Albümü: Britney Spears Blackout
Avrupa'nın En İyi Sanatçısı: Emre Aydın (Türkiye)
En İyi Yeni Sanatçı: Katy Perry
Tüm Zamanların En İyi Sanatçısı: Rick Astley

“Dayan Yalnızlığım, Afili Yalnızlık, Kim dokunduysa sana” gibi şarkıları ile Türkiye’de de çok sevilen ve MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde tüm ülke birincilerini geçerek birinci olmayı başaran Emre Aydın’a tebrikler ve teşekkürler.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..