Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '22

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

En büyük engel sevgisizliktir.

En büyük engel sevgisizliktir. Belki ailemizde belki dostlarımızda belki de çevremizde tanıdığımız engelli insanlar vardır, hatta uzağa gitmeye gerek yok: Engel belki de bizdedir. Bir bireyin sosyal hayatta karşılaştığı sorunlara her daim değindik. Şimdi bu sorunlara bir de engelli bireylerin gözünden baktık, taleplerini dinledik.İşte Türkiye'de Engelli talepleri:

1- ATAMALARININ YÜKSEK OLMASI

EKPSS atamaları, engelli bireyler için her alanda büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda istihdam önceliği için atamaların yüksek olması gerekir.

2-GELİR KRİTERİNDE ENGELLİ BİREYİN KENDİSİNE BAKILMASI

Engelli maaşı ve engelli bakım aylığında önemli olan gelir testinde ailesi yerine engelli bireyin kendisine bakılmalıdır.

3-ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNE VE BABAYA EMEKLİLİK HAKKI VERİLMESİ

Engelli çocuğu olan ve ona bakan anne ve babanın çalışma durumu sıkıntı oluşturduğu için sosyal güvence açısından emeklilik hakkı verilmelidir.

4-ENGELLİ BİREYLERE RAMAZAN/KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ

Emekli bireylere verilen Ramazan/Kurban Bayramı ikramiyesi, engelli bireylere de verilmelidir.

5-ENGELLİ ARAÇ LİMİTİNİN ARTTIRILMASI

Son zamanlarda artan araç fiyatları nedeniyle birçok araç ÖTV muafiyeti sınırına girmemektedir. Bu sebeple limitlerin arttırılması gerekmektedir.

6-SIFIR TELEFON ALIMINDA ENGELLİ BİREYLERE ÖTV İNDİRİMİ YAPILMASI

Engelli bireylerin tek başına rahatça hareket etmelerini sağlayan akıllı telefonlar için ÖTV indiriminin uygulanması gerekmektedir.

7-ENGELLİ DİYETİSYEN, ÖĞRETMEN, SAĞLIKÇI ATAMALARI

Özellikle meslekî dallarda öğrenimini tamamlayan öğretmen, diyetisyen, sağlıkçı olan engelli bireylerin atamalarının arttırılması gerekmektedir.

8-KAMUYA SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMINDA Kİ ENGELLİ KOTASININ UYGULANMASININ HAYATA GEÇMESİ

Kamuya 4B sözleşmeli personel alımında uygulanacak engelli kotasının bir an önce uygulamaya konması gerekmektedir. Bu durum EKPSS atamaları için de çok önemlidir.

9-ERİŞEBİLİRLİK

Hem kamu hem de özel alanda ulaşım, seyahat ve daha birçok ihtiyacın erişilebilir olması engelli bireylerin sosyal ve iş hayatlarında daha aktif olmasını sağlayacaktır.

10-%40 VE ALTI BİREYLERE ENGELLİLİK HAKKI

%40 ve altında engelli rapor oranı verilen bireylerin mağdur olmaması için onlara da diğer engelli bireylere tanınan hakların birçoğunun tanınması gerekmektedir.

Engelli bireyler, yukarıda sıraladığımız taleplerde bulundular. Biz de onlar için var gücümüzle çalışmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmalar için "Engelsiz Medya Youtube Haber Kanalı"ndan bizleri takip edebilirsiniz. Engelsiz Medya Youtube Haber Kanalı: https://youtube.com/c/AliR%C4%B1zaSoyaslanEngelsizMedyaTV

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..