Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '14

 
Kategori
Çocuklar ve ilkler
 

En değerli Hediye

En değerli Hediye
 

Hepimiz zaman zaman hediyeler almaktan mutluluk duyarız hatta hediye verebilmekten, ancak hayatımızda pek çoğumuzun çok özel anlarda ya da insanlardan aldığımız paha biçilmez değerde hediyelerimiz vardır.

Bugün çok sevdiğim arkadaşımın eşi duygulandırdı beni, arkadaşım eşinden ayrıldığında kızı iki belki de üç yaşlarındaydı. Baba evine döndü kızıyla beraber uzun yıllar da anne anneanne ve torun olarak yaşadıktan sonra yeni bir evlilik yaptı. Bu kez evlendiği kişinin ilk evliliğiydi dolayısıyla da çocuğu yoktu, küçük kız ise babasını çok az görebilen hatta kendisi aramasa babanın umurunda dahi olmayan bir çocuktu, yani gelen bey hem eş hem de arkadaşımın çocuğuna baba(amca) olmuştu.

Çok sevdi O'nu elinden gelen en iyi şekilde de davandı, zor da olsa zaman düşündüğümüzden daha çabuk geçiyor. Geçtikten sonra da yaşanan her şey acı tatlı anılar olarak saklanıyor bir yerlerde, gün geldi güzel kız büyüdü geçen yıl okulunu bitirdi ve bu yıl da çalışmaya başladı. Heyecanla başladığı işinden ilk maaşını aldığı gün eve elinde kocaman bir pasta kutusuyla geliyor. Daha önceden annesi, amcası(üvey baba) ve kardeşi adına ayrı ayrı haırladığı zarfları çıkarıyor bir bir çantasından ilk önce gidiyor yanına oturuyor  ve "..... amcacığım sen bizimle yaşamaya başladığın günden beridir bana babalık yaptın, her ihtiyacımda destek oldun çok teşekkür ederim şimdi ben işe başladım ilk maaşımdan da sana bir şey almak istedim, lütfen bunu kabul et ve kendine benim adıma bir şey al!.." diyerek kendi adının üzerinde yazdığı zarfı veriyor sonra anne ve kardeşine de teslim ediyor ait olan zarfları öperek sonra da kızlarının alınteriyle alınmış pastalarını afiyetle yiyorlar. Yeni yıl tebriği sırasında herkes aldığı ya da verdiği hediyelerden söz ederken O amca(baba) cüzdanının en korunaklı gözünü özenle açtı adeta çok değerli bir mücevher çıkarıyor edasıyla bir  adet kağıt para çıkardı ve "yılbaşı hediyesi nedir ki? ben hayatımın en değerli hediyesini almışım KIZIMDAN daha ne isterim hayattan!.." diyerek o parayı ömrü boyunca kullanmaya bile kıyamayacağını gösterdi. Sözün bittiği anlardan biriydi, hayatta sana da böyle duygular yaşatabilecek insanların varolsun  güzel kız, alnın ve yolun da daima açık olsun...

Cemile 

05.01.2014 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..