Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Emlak
 

En iyisi gidip bir tatil yapmak...

En iyisi gidip bir tatil yapmak...
 

İnsanı canından bezdiren çöl sıcakları, tatil döneminin başlaması ve erken seçim sürecinin çakışması tabir yerindeyse emlak sektöründe yaprak kıpırdatmıyor. Her şey o kadar durağan ki hafta sonları gazetelerin sayfalarında gördüğümüz onlarca ilan sayısı bile bir elin parmaklarını geçmiyor. Emlak da tatil dönemine girdi, ondan olsa gerek. Elinde parası olan biraz korkudan, biraz da 'kredi faiz oranları daha da düşer mi, şu seçim sonuçlarını bir görelim ondan sonra bakarız' düşüncesi ile konut alma fikrini rafa kaldırmış görünüyor. Diğer taraftan ise binlerce konut inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. 30 Ağustos'ta bütün projelerini teslim edecek olan KC Grup'tan, proje teslimatını 6 ay erkene çeken diğer firmalara kadar çoğu proje kapılarını açmak için gün sayıyor. Ama bu konutların çoğu ya daha önce satılmış ya da bunların daha sonra, piyasanın düzeldiği bir ortamda satılması planlanıyor.

İnşaat sektöründe hava koşullarının da etkisi ile ilginç gelişmeler oluyor. Genellikle sert geçen kış ayları nedeniyle duran inşaatlar bu yıl hemen hemen hiç kesintiye uğramadan devam ediyor. Projeler yetiştiriliyor ama alıcının az olduğu bir piyasada bunun çok fazla getirisi olmuyor. Öyle ki, bu dönemde fiyatların da çok fazla yükselmemesine rağmen, konut üreticileri beklenen satışları bir türlü yapamıyor. Ama kimse umutsuz değil. Herkes bu dönemin özellikle seçimin ardından yaşanacak olumlu gelişmelerle atlatılacağını düşünürken, alıcı ve satıcıların ortak beklentisi ise faiz oranlarının düşmesi konusunda birleşiyor. Zaten son 2-3 yılda yaşadığımız deneyimler de konut alımında kredi faizlerinin önemini ortaya koyuyor. Tahminler, seçimin ardından oluşacak tek parti hükümetinin yakalayacağı istikrar ile faizlerin düşmesi yönünde birleşirken, olumsuz bir durumu ise kimse düşünmek bile istemiyor. Ama burasının Türkiye olduğunu ve siyasetteki belirsizliklerin hayatımızı ne kadar yakından ilgilendirdiğini unutmamak büyük hayal kırıklıkları yaşamamızı engelleyebilir. Bu nedenle seçimin ardından her şeyin iyi olacağını söylemek çok iyimser olmakla birlikte çok da kötümser yaklaşmadan temkinli bir bekleyiş içine girilebilir.

Bu bekleme döneminde en iyisi gidip bir tatil yapmak gerek, çünkü büyük ihtimalle döndüğünüzde emlak sektöründe çok fazla şey değişmeyecek...

 
Toplam blog
: 20
: 1118
Kayıt tarihi
: 26.02.07
 
 

30 yaşındayım ve emlak.milliyet.com.tr'de editörlük yapıyorum. Emlak sektöründe ne olup bittiği ile ..