Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

En tuhaf takıntılar

En tuhaf takıntılar
 

1) ‘Cartacoethes’ (Harita takıntısı)
İnsanların baktıkları her yerde harita görme takıntısı olarak açıklanır. Hatta bu takıntı bazen sınırları aşıp , yiyeceklerin bile harita şeklinde görmelerine neden olabiliyor.

2) Gamomani (Evlilik takıntısı)
Hiç aynı anda birkaç kişiye evlilk teklifi yapan biriyle karşılaştınız mı? Gamomani takıntısı olan kişiler aynı anda birden fazla kişiye evlilk teklifinde bulunuyor. Psikolojik bir rahatsızlık olarak görülen bu takıntı, istem dışı gelişiyor.

3) Onomatomani (Kelime tekrar etme takıntısı)
Bu, kişinin çeşitli kelimelere karşı olan takıntısıdır ve beyninde aynı kelimeyi defalarca tekrarlamasına neden olur. Bu nedenle kişi konuşurken de aynı kelimeye saplanır kalır.

4) Klinomani (Yataktan çıkmama takıntısı) Kış soğuğunda yatakta biraz daha fazla kalma isteğiniz hiç de garip değildir. Fakat bu uyku takıntısı kimi zaman sizleri karlı ve yağmurlu günler boyunca yatakta tutmaya neden olabilir. Bu nedenle psikolojik olarak da kişiyi depresyona sürükleyebilir.

5) Demonomania (Kötü ruhların bedeni istila etmesi düşüncesi)
Kişilerin, bu tür insanların varlığından haberdar olması, kendilerinin de kötü ruhlar tarafından istila edildiklerini düşündürtebilir. Bu konuyu işleyen çok fazla film izlemek böyle bir saplantı yaratabilir.

6) Enosimania (Günahkar olduğuna inanma takıntısı)
İnsana sürekli günah işlediğini düşündürten bu saplantı, zamanla nefes darlığı , terleme, kalpte ritim bozukluluğu gibi sağlık bozukluklarına da neden olabilir.

7) Trikotilomani (Saç çekme takıntısı)
Bu saplantı aslında kişide kontrol bozukluğu nedeniyle oluşan bir hastalıktır. Kişinin vücudundaki kılları ve tüyleri devamlı kopararak kendine zarar vermesine neden olur.

8) Ablutomani (Yıkanma takıntısı)
Hiç, devamlı ellerini yıkayan insanları farkettiniz mi? Elbete ki tuvaletten çıktıktan hemen sonra elleri yıkamakta hiç bir sakınca yok, fakat ya kişi herhangi bir nesneyi tuttuktan sonra bile ellerini yıkamak istiyorsa? Bu saplantının, kişinin geçirdiği rusal bunalımdan sonra ortaya çıkması ise olağandır.

9) Abuloma (Kararsızlık takıntısı)
Elbette ki hepimiz çeşitli kararları alırken zorlanırız. Peki ya en ufak kararı alırken bile ikilemdeysek? İşte o zaman bu bir rahatsızlıktır. Takıntı haline geldiyse de işler iyice sarpa sarabilir!

10) Doromani (Hediye takıntısı)
Hepimiz hediye almayı severiz, ne de olsa hediyeyi verdiğimiz insanı mutlu ediyoruz. Fakat bu güzel alışkanlık bile bazen takıntıya dönüşüp, hayatımız mahvediyor olabilir. Bu takıntıya sahip kişiler vaktinin çoğunu hediye arayarak geçirir.

 
Toplam blog
: 41
: 1224
Kayıt tarihi
: 28.04.09
 
 

24.07.1984 Sakarya doğumluyum... Hayatım hep yoğun geçer hem çalışıyorum hemde okuyorum... Bana iyi ..