Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '06

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Enerji Bakanı, BOTAŞ ve Sayın Gökçek

Sevgili blog okurları, doğalgaza yapılan 5.8'lik zam sonrası, 2 Kasım tarihli "BOTAŞ'ın ve Sn. Melih Gökçek'in borcu..." başlıklı yazımı anımsayacaklardır. O yazımda, gerek Sayın Gökçek'in, gerekse BOTAŞ yetkililerinin kısaca söylemek gerekirse, HALKA, bu borcun ayrıntılarını açıklamak zorunda olduklarını belirtmiştim.

Evet Sayın GÖKÇEK'in, bu konuda ki açıklamasını Büyükşehir ANKARA adında yayınlanan ve ücretsiz olarak dağıtılan 8-14 KASIM 2006 tarihli dergisinden okudum.

Yeri gelmişken, iyi bir takipçisi olduğum bu dergiyi hazırlamasını da, Halka götürülen güzel bir hizmet anlayışı olarak düşündüğümü de ifade etmek isterim.

Seçilen insanların, yaptıkları ve de yapacaklarını bu tür araçlarla Halka duyurması gerçekten çok güzel. Darısı diğer seçilmişlere....

Evet Sayın GÖKÇEK'in açıklamalarından, BOTAŞ'la aralarında bir hesap anlaşmazlığı olduğunu ve kendi borçlarının BOTAŞ'ın alacakları içerisindeki oranının %10.81, bunun %5.8'lik zam içerisindeki etkisinin ise, 0.2 olarak belirtildiğini görüyorum.

Benim üzerinde duracağım iki husus var. Birincisi:

Bu farklılık niye? Birbirlerinden alış veriş yapan iki kuruluşun hesapları niçin tutmamaktadır? Bu iki kuruluş arasında hesap mutabakatı niçin yapılmamaktadır? Hesapların tutturulması bu kadar zor mudur? Alınan ve verilen belli değil midir?

Temenni ederim ki, bu hesaplar arasında ki mutabakat, kısa süre içerisinde gerekli görüşmeler yapılarak sağlanır.

İkinci husus ise, biraz daha farklı bir konuyu içermektedir.

Sayın GÖKÇEK Ankara'ya yaptığı hizmetlerle uzun yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Halkın takdiriyle sürdürmektedir ve hatırlayabildiğim kadarı ile de, Ankara'mız için planladıklarını gerçekleştirebilmek için 1 dönem daha bu görevi sürdürmeyi arzu etmektedir.

Bence, Sayın GÖKÇEK, genelde peşin olarak sattığını düşündüğüm doğalgaz bedellerini, BOTAŞ'la olan sözleşmeleri çerçevesinde, süresinde ödeyerek, hakkında bir takım olumsuz yazıların yazılmasına, dedikoduların yapılmasına ve kanaatlerin oluşmasına fırsat vermemelidir.

Şimdi açıklama sırası, Sayın ENERJİ BAKANIMIZ ile BOTAŞ yetkililerinde.

Onlar, basına yansıyan ve EGO'nın dışında kalan, EÜAŞ, HEAŞ, İZGAZ ve YİD'den olan toplam 7 MİLYAR 490 MİLYON YTL tutarındaki %89.19'luk alacağını niçin tahsil etmemektedir?

Amme alacaklarının tahsil hususundaki kanundan haberleri yokmudur?

İnsanın, sayın Başbakan'ın o tarihi sözünü BOTAŞ yetkilileri için hatırlatısı geliyor. "ORASI YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR" BEYLER.

SİZLER, ALACAKLARINIZI TAKİP ETMEYİN VE YAKLAŞIK 2 YILLIK SÜREÇTE %60'LARA VARAN ZAM YAPIN. NASIL OLSA VATANDAŞ ÖDER DEĞİL Mİ?

Kurum içerisinde, milyarlarca lira maaş alan BOTAŞ yetkilileri ne yapıyorlar?

Bu insanların, görevlerinde ihmali mi vardır?

Hükümetin verdiği %2-3'lük zamlarla, İnsanları bu karda kışta %5.8 lik zamla sıkıntıya sokan Sayın Enerji Bakanımızdan ve Botaş yetkililerinden sade bir vatandaş olarak yanıt bekliyorum.

Sanırım bu da, MAĞDUR OLAN HALKIN HAKKIDIR....

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..