Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Enerji ve çevre

Petrol, halkların yoksulluğu ve sefaleti pahasına emperyal şirketler tarafından yağmalanır. Petrol ticaretinin sağladığı ekonomik, politik ve diplomatik nüfuz silah alanında yatırımlara dönüşmektedir. Petrol tekelleri ile silah tekelleri ve onların akıttığı muazzam finansal fonlarla beslenen banka sermayesi, ortak dinamiklerin politik, askeri, ekonomik koordinatlarında kaynaşarak gelişmiştir.. Sermaye düzeninin dünya ölçeğinde tekelci bir faaliyet olarak, ''serbest rekabet'' yanılsamasını kırarak, doğuşu ve yerleşmesinde, Petrol-Silah-Banka alanlarında örgütlenen ''enternasyonal'' güçlerin konumu belirleyici olmuştur.
Petrol, bulunduğu her coğrafyada savaşlar, komplolar, kışkırtmalar, halkların birbirine boğazlatılmasını sağlayan çatışmalarla iç içe bir tarihin konusudur. Ortadoğu ve Kafkasya da bu kanlı tarihten payına düşeni aldı ve süreç devam ediyor.

Enerji sektörü, uluslararası petrol üreticisi şirketlerin kontrolünde.Türkiye'den alınan bor madenini de petrol şirketleri alıyor. Nükleer santral yapımı da petrol şirketlerinin kontrolünde.Dünyadaki petrol rezervleri tükenmeye başlayınca bakın nasıl da tüm dünyada nükleer santraller faydalıdır diye propaganda yapacaklar. Kömür ve petrolün havaya yaydığı zehirli gazlar zaman içerisinde nükleere eşdeğer olmaktadadır.
Hidrolik santral, rüzgâr santralleri, güneş panelleri, bitkisel yağlardan akaryakıt yapımlarını kullanabildiğimiz kadar kullanalım, son olarak da nükleer santral işini projelendirelim. Uygun yer seçimi, en son ve güvenilir teknoloji kullanarak nükleer santral yapılabilir.
Çevrecilik adına ülkemizi geri teknolojiye ve petrol şirketlerinin insafına terketmeyelim.

Unutmayalım Türkiye topraklarında ve denizlerinde Petrolün varlığı veya yokluğu tam olarak bilinememektedir.Bunun nedeni TPAO 'nın Petrol Kanununda belirtileb kısıtlı arama ve çıkarma yetkisidir.Yeni kanunda bu yetkiyi sınırsız yapmak ve kesinlikle TPAO'nun kontrolünü yabancılara kaptırmamaktan geçer.
Kendi özkaynaklarını kullanamayan devletler, büyük devletlerin ve uluslararası şirketlerin kontrolünde olur.
Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 46
: 1171
Kayıt tarihi
: 17.02.07
 
 

Adana doğumluyum ve Adana'da yaşıyorum. Jeofizik mühendisiyim...