Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '15

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Engelli çocuğunuzu keşfedin

Engelli çocuğunuzu keşfedin
 

ENGELLİ ÇOCUĞUNUZU KEŞFEDİN


Kağıda dokunan kalem kibritten daha çok yangın çıkarır der M.S.Forbes.
 
Evet engelli çocuğunuzun eğitimi de öyledir Çocuğunuzu başarıdan başarıya koşturur
Kitabı alınca okumalı. Okumayıp kütüphanede dekor olarak duran kitap oynanmamış oyun gibidir. Bir işe yaramaz der bir tiyatro oyuncusu.
 
Engelli çocuğunuzun olması da böyle bir şey. Onu iyi okumalı, iyi eğitmeli ve onunla, onun gibi iyi oynamalıyız ki hayata hazır pozisyona gelebilsin.
 
Doğuştan gözleri görmeyen çocuklar okumuş yazmış ve Kur’an’ı ezberleyip Hafız olmuştur ve olmaktadırlar. İşitme engelli çocuklar işaret ve yazı dili ile anlayabilmekte, anlayabilmektedir.
Bedensel engelli olanlar takma bacak tekerlekli sandalye kullanarak sokağa çıkabilmektedir. Hatta elleri olmayan çocuklar ayakları ile yazabilmektedirler.
 
Engelli çocuklar hayata küsmemiş olup hayattan zevk almaya devam etmek istediklerinde; gerek kendi çabalarıyla, gerekse yakınlarının, komşularının ailelerinin ve kardeşlerinin yardımlarıyla başarıyı yakalabilmektedirler.
 
Engelli çocuğu olan aileler çocuklarına şu sözleri söylememeli.
 
" Neden okumaya gayret ediyorsun? Çocuğum biz sana bakarız... gibi.
Aile böyle davrandığında çocuğu otomatikmen muhtaç bir konuma getiriyor.
Bunun yerine aileler şunu söylemeli: "Evladım sen de başkaları gibi okumak ve meslek sahibi olmak, İleride de evlenerek bir aile kurmak ve onlara sahip çıkıp onların geçimini sağlamak zorundasın. demeli aileler.
 
Çocuğunuzun engelli olması güzel bir kazancı olmasına engel değildir. Engelli çociğunuza şunları söylemelisiniz; ’ Engelli de olsan yapabileceğin ve verimli olacağın çok alanlar var. Bu alanlarda başarılı olabilirsin ama her şeyden önce iyi bir eğitim alman lazım. Eğitiminde gerekirse yatılı olabilir sen yeter ki eğitimini tamamla denilmeli ki engelli olan çocuklar hayatta başarı elde etsin.
 
Belki de siz farkında olmayan aileler engelli Çocuklarının başarıları ile toplumda ayna vazifesi görüyor olup birileri başarı yolunda ilham alarak ilerliyor olabilir.
 
Düş tablomuz 
Hayallerini hedeflere hedeflerini gerçeğe dönüştüren başarılı engelli çocukların omuzlarında yükselen bir Türkiye
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..