Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '21

 
Kategori
Güncel
 

ENGELLİYE ADALETSİZ YARDIM.

                                  SEVGİLİ  OKURLARIM:

 Engellinin ne olduğunu sizlere tarif edecek değilim. Yaşayan her canlı bir engelli adayıdır. Ülkemizde uzun yıllardır 65 yaş üzeri maddi durumu iyi olmayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşına 3 ayda bir yardım parası  ödeniyordu. Bunun yanısıra muhtaç ailelere'de muhtelif yardımlar yapılmaktaydı.

        Şimdiki hükümet bir iyileştirme yaptı 3 ayda  verilen yardımları artırarak aylık ödemeye başladı.Bu sevindirici bir haber olarak muhtaç aileler arasında bayram sevinci yarattı. Lakin bir türlü düzenlemelere gidilmedi. Çünki onların haklarını arayacak kimse yok. Öyle ya tepki gösterirsen belki yardımı kesiverir. Korkmakta haklı fukara.

       Gelelim adalesizlik nerede? %70  üzeri bakıma muhtaç engelliye  Aile  yakınlarından birine baksın diye +maaş ödeniyor. Örnek olarak gösterilecek olursa engelli %70 üzerinden 814 tl  Aylık alıyor. Ona bakan yakını 1.450 tl  toplamda 2264 tl. Bir ücrete sahip oluyorlar.Ne kadar güzel.Bu ailede 4 kişi yaşıyorsa  bu insanların en az ikisi bir yerlerden kazançları vardır.2000 tl' de onların getirisi olsa 4.264 tl birleşince güzel bir para.Allah daha çok versin. Birde kimsesi olmayan engelliler var. İş  göremez durumdalar fakat  ailesi yok.Kimsesi olmayan engelli 814 tl ile; Kirasınımı ödesin, elektiriğinimi ödesin,suyunumu ödesin,ihtiyaçlarınımı gidersin? Kimsesiz diye bu ödenekten yoksunlar. Oksijen makinasına bağlı yaşayan engellinin hayatı tamamet pamuk ipliğine bağlı.Makina aylık 560 tl enerji tüketiyor.Devlet elektrik yardımı 59 tl veriyor.Onuda fatura sana aitse.İşin özü yanlızsan,muhtaçsan ÖL.

        

 
Toplam blog
: 19
: 672
Kayıt tarihi
: 13.02.09
 
 

BEN NE DUVARLAR GÖRDÜM, HEP YIKILDILAR.    ..