Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Enkazda görülenler!...

Enkazda görülenler!...
 

Yargıdaki deprem tozu dumana kattı. İlgili ilgisiz, yerli yersiz herkes bir şeyler söyledi. Şimdi ortalık biraz durulunca şöyle bir hasar tespiti yapalım istedim. Olayları, ve olaylar için söylenilenleri alt alta koyunca, bazı ilginç, ince satranç hamleleri benzeri hamleler ortaya çıkıyor ki, Önümüzdeki süreç bu konuda çok daha hareketli geçeceğe benzer.

Olayları alt alta dizelim bakalım ortaya nasıl bir resim çıkıyor.

Erzincan başsavcısı sayın Cihaner tutuklandı. Bu yalnızca başsavcının tutuklanması değildi. Son dönem içersinde, İsmail ağa cemaati ile uğraşan asker sivil herkes hapse atıldı. Gerek başsavcı savunmasında, gerekse muhalefet her platformda başsavcının sırf cemaat üzerine gittiği için tutuklandığını anlatmasına rağmen hükümet kanadından bir itiraz gelmedi. Bu hem diğer savcılara “akıllı olun, cemaatime dokunmayın” mesajı, hem de cemaate selam niteliğindeydi.

HSYK bu konuyu kınadı ve toplanıp görüşme kararı aldı.

Adalet bakanının müsteşarı olacakları bile bile toplantıya gelerek dört savcının görevden alınmasına çanak tuttu. Biliyoruz ki, aylarca istedikleri atamalar olmuyor diye Adalet bakanı ve müsteşarı toplantıya katılmayarak, toplantıların yapılmasını engellemişlerdir. Bu sefer toplantıya katılarak, bir anlamda Adalet bakanının isteği doğrultusunda görevlerini yapan savcılar, işleri bittiği için kurban edilmiştir.

Adalet bakanının konuşması sanki uzun bir süre üzerinde çalışılmış bir ezber hissi veriyordu. Sözde yargıya çatarak yine mağdur rolü oynuyordu. Oysa çocuklar bile bilir ki bakanlık istemese, o toplantı olmaz olaylar böyle tırmanmazdı.

Günlerdir Yargıtay başsavcısının delil topladığı söylentileri yüksek sesle dillendiriliyor. Bunun anlamı büyük ihtimal önümüzdeki günlerde AKP için yeni bir kapatma davası geliyor. Hem bu sefer anayasa mahkemesi başkanı da kurtaramayacak.

O zaman acilen seçime gitmelidir. Ama bu durumda seçim intihardır. Ancak kuvvetli bir mağduriyet lazım. Yeni bir Yaşar Büyükanıt da yok ki bir e-muhtura versin, AKP on artı puan kazansın.

Yeni plan acilen yargı mağduriyeti yaratılacak, Yargıtay başsavcısı dava açar açmazda erken seçime gidilecek. Plan şu anda istenildiği gibi işliyor. Yalnız bir önemli soru var. İki defadır kandırılan halk bu sefer bir daha aynı oyuna gelir mi?

19/02/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..