Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '14

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Erasmus tavsiyeleri-3-

Erasmus tavsiyeleri-3-
 

Her ögrenci erasmus yapmak ister. Yapın da , Şiddetle tavsiye ederim , fakat...

Erasmus konusunda hassas olmanız gereken belli başlı konulara da değinmek isterim. 

-Beklentiyi yüksek tutmayın . Eğer gelmeden buraları hayallerinizle süsler dallandırıp budaklandırırsanız sonuç hayal kırıklığı olur çünkü insan beyni her zaman gerçeklerin olabileceğinden çok daha güçlü ve mükemmeldir.

=Beklentilerinizi yüksek tutmamanız için bir kaç gözlemimi paylaşmak isterim.

-Ögrenci arkadaşlarımızın Avrupa'da en çok ihtiyacı olacağı şey şüphesiz '' BİM '' dir. Üzülmeyin , telaşa kapılmayın , strese girmeyin. Yakınlarda bulacağınız '' Lidl '' isimli market sizlerin ''helal kesim et '' hariç bütün ucuzluk ihtiyacınızı görecektir . Ayrıca ucuza alkol satması da yanınıza kar kalır.

-Özellikle beyler  Avrupa'ya geldiğinizde güzel kızların hepsinin bıyıklı olduğu gerçeğine kendinize hazırlayın.

-Takma tırnak diye bir gerçek var burda ve  3 -4 cm tırnaklarla maskeli baloya gidecekmiş gibi dolaşan hatunları yadırgamayın . 

-Kafanızdaki kadın otobüs şöförü imajını yıkacak derecede güzel kadınların Avrupa'da otobus - tramvay - kamyon şöförlüğü yaptığına bizzat tanık oldum. Onları gördüğünüzde hayatınızda ilk defa kadın otobüs şöförü de görseniz ilk defa görüyormuşsunuz gibi bakmayın . Ben baktım , tuhaf karşılıyorlar . 

-Avrupa'nın dilecisi bile sosyete olur düşüncesinde olanınız varsa hemen bundan kurtulsun . En azından ülkemin dilencileriyle aynı dili konuştuğumuzdan gözümüze daha az korkutucu geliyorlar emin olabilirsiniz. Ama şöyle bir ayrıcalıkları var ki burdaki dilenciler ingilizce dilenmeyi de öğrenmişler . 

-Avrupa'da bulunan mineralli sulara alışabileceğinizi asla düşünmeyin . Çünkü biz kana kana su içmeye alışığız ve onların mineralli sularını ( bizim arada sindirim için tükettiğimiz maden suları)  içmek zorunda kaldığınız her vakit bizim suyumuzu özleyeceksiniz . 

-Avrupa'da trenle her yere seyahat edebiliyorsun zaten yeaaa . Sanki şehirden şehre gidiyormuş kadar kolay ! Sözünün tren fiyatları ayrıntısını sakın atlamayın değil otobüs utanmasalar uçak fiyatlarıyla yarışabilirler çünkü.

-Ahh bide siz siz olun sakın erasmusa gelirken sevgili yapmayın ! Çok isterseniz burdan yapın güzelliklerin keyfine varın  . Erasmus süreniz boyunca sadece değecek insanlar için fedakarlık yapın , ve geçirdiğiniz her dakikanın dahi tadını çıkarın !!

 
Toplam blog
: 16
: 3683
Kayıt tarihi
: 21.08.13
 
 

İstanbul Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Doğum Tarihi : 14.OCAK   Genelde geveze..