Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan'ın hedefi 2023 Washinton'dan..

Erdoğan'ın hedefi 2023 Washinton'dan..
 

Amerika Birleşik Devletleri sözcüsü Haziran seçimlerini Ak Parti'nin kazanacağı öngörüsünü dört ay önce yaptığına göre, Erdoğan'ın tekrar Başbakan olma ihtimali yüzde seksen. Hatta yüzde yüz gibi.. 

Dünya ülkelerinin rotasını belirleyen Washington olduğuna göre, Türkiyedeki bütün projeler de oradan belirleniyor.. Başbakan'ın kim ve hangi sürede devam edeceğini de Washigton belirliyor.. 

Başbakan'ın şu anda rakibi yok. Tek rakibi, bir yıl önce kamuoyu araştırmalarında yükselişe geçtiğini gösteren Baykal'dı. Dış paradigmaların operasyonuyla deneyimsiz ve Parlamentoda henüz yeni olan Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığa getirildi.. 

Merhum Menderes'in iktidar süresini bile geride bırakan Erdoğan'ın görev süresi uzatılıyor. 

Washington, aslında bundan sonra Erdoğan'a daha ihtiyaç duyacaktır..Büyük Orta Doğu Projesini savaş ile hayata geçiremeyeceğini anlayan Washington, "Model Türkiye" sloganıyla hayata geçirmeye çalışacak.. 

Hem Demokrasiyi, hem İslamiyeti, hem de Serbest Piyasa Ekonomisini yaşayabilen tek ülke Türkiye olduğuna göre, Orta Doğu'daki değişim sürecinde Erdoğan olmazsa olmaz.. 

Erdoğan'ın hedef diye belirlediği 2023 tarihi, Washington tarafından belirlenmiştir.. 

Tayyıp Erdoğan seçim meydanlarında farkındaysanız seçimleri kazanmak için fazla bir efor sarfetmiyor.. Yaptığı şey sadece yüce dinimizi siyasete arguman yapmasından başka birşey değildir.. Vaaz ediyor adeta. Arapça ayetler okuyarak başlıyor konuşmasına, şarkı sözlerini söyleyerek bitiriyor mitingini.. Ve en sonunda da tıpkı tiyatro oyuncuların piyes sonunda selamladıkları gibi, Milletvekili adayları ile seçmenleri selamlayıp kürsüsünü terk ediyor.. 

Her miting konuşmasında Demirel ve merhum Özal'ın başlattıkları duble yolların yapımından, okullardaki akıllı tahtalardan, bilgisayardan söz ediyor.. Öğrencilere yüzelli lira veriyoruz diyor.. Allah aşkına bütün bunlar gelişmemizin yansımaları mı dır? On yılda vatandaşın yaşam standardında bir gelişme olmuş mu dur? Geleceğe umutsuz bakan topluma on yılda hayallerini süsleyebildin mi? Onları söyle.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..