Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan ve Çiller..

Erdoğan ve Çiller..
 

Erdoğan, "Torba yasası" ile yakında yapılacak genel seçimlerde oyları süpürmeyi hedefliyor.. 

Daha önceki seçimlerde burgul, makarna, kömür gibi ürünleri seçmenlere dağıtarak oy potansiyelini yükselten Erdoğan, önümüzdeki seçimler için taktik değiştiriyor.. Üstelik seçmenin hafızasına yer etmesi için sekiz ay önce zikrettiği vergi affını seçimlere kısa bir süreye kadar sarkıtıyor.. 

Tayyib Bey Haziran seçimlerini -Çillerin meşhur söylemiyle söyleyelim- ya alacak.. ya alacak.. 

Makarna-Burgul dağıtımı tepki gördüğü için Erdoğan hem kapsamı genişletiyor hem de neredyse tüm seçmenleri ilgilendiren yasa çıkarıyor.. 

Adı: Torba yasası.. 

Kapsama alanı: 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemiş vergiler, Trafik cezaları, İdari para cezaları, Sigorta primleri, Özel iletişim vergileri, Elektrik-Su bedeli alacakları.. 

Sonuç: Devlet söz konusu alacaklarından vaz geçiyor. 

Merhum Özal döneminde "Ödenen her KDV, yol-su-köprü gibi hizmetlerle size geri dönecektir" misali kapsama alanı içine alınan vergilerden vaz geçildiğinde seçimlerde Erdoğan'a oy olarak geri dönecektir.. 

Şimdiden öngörüde bulunmak biraz erken gibi ama Haziran seçimleriyle ilgili kısa bir not yazmak gerekirse; Ak Parti'nin tek başına değil, AKP+DP koalisyon hükümeti gibi görüyorum.. 

DP henüz kurultaya başlamadığı halde Meclis'e girebilme ihtimalini nereden görüyorsunuz şeklinde sorabilirsiniz.. 

Çiller son dakika gol misali DP'ye aday olacağı öngörüsündeyim.. Geniş zamanlı düşündüğümüzde önümüzdeki yıllarda Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı, Çiller'i Başbakan olarak görürsek şaşırmayalım.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..