Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Sevgi

Sevgi
 

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde siyaset konuşmak, siyasileri eleştirmek (Olumlu-olumsuz), siyasi arenadan kesitler alıp öngörülerde bulunmak olmazsa olmaz.. 

Ben şimdi biraz siyasetten uzak öngörülerde bulunmak istiyorum.. 

Yaşadığımız, yaşıyor olduğumuz ve yaşayacak olacağımız dönemlerin içinde elbette ki siyasetteki getirileri ve götürüleri sonucu olan eylemlerimizdir..Zira ne kadar da siyasetten söz etmek istemesek de ilinti olarak almak zorunda kalıyoruz.. 

Toplumun sosyal yaşamını yönlendiren yine siyaset argumanlarının işlevleri sonucu olduğu bir gerçektir.. 

Şimdi biz biraz yaşam kesitlerimizden söz edelim.. 

Toplumda "Herşey kötüye gidiyor" diye bir algı var. Sanki her geçen gün insanlar ve ülke kötü yöne doğru gelişme gösteriyor ve daha da kötü olacak şeklinde yorumlara rastlıyoruz çoğumuz.. 

Ben hiç öyle düşünmüyorum..Evet siyasi arenada bir kısır döngülük, bir sevimsizlik, bir beceriksizlik mevcuttur. Zira yaklaşık otuz yıldır uygulamada olan serbest piyasa ekonomisi nedeniyle toplumda ticari ahlaksızlıklar ve dolayısıyla insanlar arasına yansıyan çeşitli negatif gelişmeler meydana gelmiştir..Otuz yılda sistem kapital getiriler getirirken, güzel insan-i değerlerimizi götürmüştür... 

Sistem kendi içinde sürekli yenilenirken, getiri ve götürülerinin sorumlusu olarak dönemin iktidarları sorumlu tutulmaktadır..Oysa kazın ayağı öyle değildir..İktidarlar sadece sistemin bekçileri olduğu söylenebilir.. 

Enflasyonun doruklarda olduğu dönemlerde, sıfırdan zengin olanlar, paradan para kazananlar vesaire..vesaire.. 

Ülke yeni bir döneme giriyor..Erdoğan ile değil, sistem ile.. 

Sistem artık bundan böyle para ile para kazanma dönemini kapatıyor..Doğru olan, emek ile kazanmanın kapısını aralıyor.. 

Yeni sistemi iyi okuyabilenler hayata pozitif bakmayı da öğrenebilecekler.. 

Demem şu ki; insanlar yeni dönemle birlikte kendilerini yenileyecekler. Duygulara, sevgilere daha fazla önem verecekler. Paylaşımcı olacaklar. Hoşgörü ve iyimser pencerelerden bakacaklar evrene.. 

Elbette meta olgusu sona ermeyecektir. Zira meta'nın ve duyguların yerleri belli olacağından dolayı insanlar birbirlerine daha saygılı olacaklar, daha çok birbirlerini seveceklerdır.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..