Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Erkek neden önce kalçalara bakar

Erkek neden önce kalçalara bakar
 

Benim yazılarımı takip edenler bilirler. Ben günümüzdeki pek çok davranışı açıklarken Antropoloji ve psikoloji bilimlerinden yararlanmayı severim. bunun için çok gerilere, inasanların doğa halinde yaşadıkları ilkel dönemlere kadar giderim. Burada da böyle yapacağım.

Ama diğer yazılarımı okumayanlar için şu küçük girişi yapmak zorundayım. bilindiği gibi beynimizin KORTEX (üst beyin) gelişmeye başlamadan önce biz insanlar, doğadaki bütün canlılar gibi genetik kodlarımızla hareket etmekteydik.iki temel güdü bizim genetik kodumuzu oluşturur. bunlar şiddet ve cinsellik dürtüleridir. her iki dürtüde bizi HAYATTA KALMAYA zorlar ve ÜREMEK suretiyle nesillerin tükenmesini önler... Özellikle üreme güdüsü engüçlü güdü olarak ortaya çıkar. Bütün canlılar buna göre kodlanmıştır. Hatta bazı canlı türleri zamanı gelince kozalarından ya da toprak altından çıkarlar, çiftleşirler ve ölürler. Böylece bu iki temel güdü aracılığı ile doğa kendini sürdürülebilir kılar. Üre güdüsü o kadar kuvvetlidir ki somon balıkları üreyecekleri ve sonunda ÖLECEKLERİ noktaya gitmek için. şelaleleri tersten aşarlar. Peygamber devesi böceği çiftleşme sırasında dişisine ziyafet olma riskini göze alır. doğadaki hayvanlar arasında erkeklerin, bu ÜRE emrini yerine getirmek üzere birbirleriyle ölümüne mücadele ettiklerini mutlaka bir belgeselde izlemisinizdir.

İnsan üst beynini geliştirdikten sonra doğadan kopmaya başladı (ve aslında kedine yabancılaşmasıda ilk böyle başladı)... Ama bu ilkel duyguları, dürtüleri kaybolmadı, onları bastırarak alt bayine (bilinçaltı) itti. Bu, sözkonusu dürtülerin yok olduğu anlamına gelmedi. onlar arada ve bizleri yönlendirmeye devam ediyorlar.

Şimdi sadede gelebiliriz. "Üre" emrinin zamanlaması her canlıda farklıdır. hayvanların çoğu için bu üremenin bir zamanı vardır ve ozaman dilimi içinde hayvanlar cinsel birleşmeye hazır hale gelirler. buna halk arasında "kızışma dönemi" denir. ancak bu durum sadece zamanlamaya ihtiyaç duymaz birde hayvanların hangi erkek yada dişiyle çiftleşeceğini bilmeleri gerekir. bunlarda çeşitli sagılanan çeşitli koku veya çıkarılan çeşitli seslerele olur.Bu işaretler o hayvanın üremeye hazır olduğuna işaret eder. erkekler için cinsel birleşme gücüne, dişiler için doğurganlığa işerettir. doğurgan olmayan hiç bir dişi bu işaretlere sahip değildir.Doğa bu işaretleri görünmez kılmaz ve gizlenmesini istemez, ki üreme gerçekleşsin..

Kuşkusuz İnsanlarda da bu böyledir ve erkeklerin ERKEK olduklarının belli işaretleri vardır; şimdi bunları bana saydırmayın; ses kalınlaşması örneğiyle yetinelim... Elbette kadınların da doğurganlığa geçtiklerinin belli işaretleri vardır... Bu işaretlerin hepsini izninizle saymayacağım.... Ama konumuzla alakalı olan bir işaret vardır ki doğurganlık işaareti olarak erkek beynini uyarır. o da göğüslerin büyümesi ve KALÇALARIN GENİŞLEMESİDİR. İşte bu iki işaret, erkek istediği kadar bastırsın, onun bilinçaltını uyarır. Erkeğin kadının ilk kalçalarına bakması işte bu doğal dürtünün sonucudur. Doğurganlığı simgeleyen geniş kalçalar, alt beynimize üre sinyali gönderir. İŞTE BİZ BU SİNYALİ ALIP DEĞERLENDİRİP, KENDİMİZE "SAÇMALAMA LÜTFEN" CEVABI VERENE KADAR GEÇEN BİR KAÇ SANİYE İÇİNDE GÖZLERİMİZ KADININ KALÇALARINA MIHLANIR :)

(Bu açıklamalardan anlaşılmış olmalı ki aslında dar kalçalar erkek beynini uyarmaz. Peki bugünkü kadın güzellik anlayışını nasıl açıklarsın diye sorabilirsiniz. Bunu farklı bir yazıda açıklamak isterim. Ama şu kadarını ifade edeyim: Kapitalist sistemin pazara sunmak için herşeyi nasıl dönüştürdüğünü ve metalaştırdığını söylememe gerek yok sanırım... Zayıflamaya dayalı bir bilinç yaratımı sonucunda büyük bir sektör yaratıldığını bilmeyeniniz yoktur.60'lı 70'li yılların güzellik anlayışına bakın şimdikine bakın Ortada korkunç bir pazar vardır. Bunun için estetik anlayışımızla oynamışlar ve bozup yeniden tasarlamışlardır. Ama hiç merak etmeyin, dar kalçalar biz erkekleri aslında TAHRİK etmemektedir. Buna yöneldiği sanılan talep, sadece aşırı REKLAMI yapılan bir ürüne duyulan merakın neticesidir. Boşuna değil, Amerika'da yayımlanan Oxygen dergisinin yaptığı bir ankette, şarkıcı Jennifer Lopez "en güzel kalçalı kadın", seçilmiştir... Saygılarımla)

 
Toplam blog
: 34
: 4474
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

Kendimi bildim bileli hiç saf su içmedim... ÇAY benim abu hayat suyum... İnce belli bardakalar çabuk..